donderdag 14 september 2023

Naar Wychen: Markt en ontmoeting met Ineke. Knie lastig met fietsen.

 Goedenavond. 
Terug van de expeditie Wychen. Daar is donderdag markt en er wonen ook vrienden in die buurt. Een weerzien na ongeveer vijfentwintig jaar met Ineke kwam vanmiddag uit de bus. We spraken af bij cafetaria Marktplein. Daar bleven we niet lang want de schoonmaakploeg was juist bezig het marktplein  schoon te vegen na de markt en dat ging met nogal wat herrie. Evenals de mijne zijn ook Inekes oren  niet optimaal. Maar Ineke kende een bankje aan het Wychens Meer tegenover de zogenaamde muizenboom.


De muizenboom.

Deze is zo genoemd vanwege de vele muisjes van allerhande makelij die mensen er in hebben gezet.





De holle boom heeft ook nog een binnenkant. 

Op de status van WhatsApp kun je de boom van alle kanten bekijken. 

Voordat we elkaar ontmoetten 
heb ik ook nog een klein uurtje op de markt gespeeld, hoewel ik niet zo veel lol heb in de muziek de laatste tijd. Zoals gewoonlijk brachten mijn klanken wel wat teweeg op de markt. Een kind bleef zeker een half uur bij me staan, volwassenen waren ook gecharmeerd,  maar vaak hoorde ik: "Geen geld op zak"
Enkele marktmensen die mij kenden waren ook enthousiast om mij weer te zien.
Die hadden nog wel klein geld en de man van de stroopwafels legde een lekkere verse stroopwafel bij me neer.


Na de markt bij een kopje koffie heb ik er het grootste deel van opgesnoept, wat eigenlijk niet mocht, maar vooruit.....zei de medewerkster van een klerenwinkel waar ook koffie geschonken werd.

Het fietsen van en naar Wychen liep niet zo gesmeerd,  omdat mijn knie tegensputterde. Afgelopen nacht ging het juist veel beter en heb ik zonder pijnstillers kunnen slapen. Bij drogisterij Het Kruidvat heb ik een middeltje van Vogel gekocht. 





Voor mijn oren zou ook neusspray goed zijn volgens Ineke, maar ik wacht daar maar even mee tot ik volgende week bij de audicien geweest ben.
Behalve de ontmoeting met Ineke was er vanmorgen eerst het weerzien met veerman Peter. We hebben flink bijgepraat en daarom was ik ook pas laat in Wychen. Tien over elf pas zette ik mijn fiets daar op de vertrouwde plek tegen een muur in een gangpad. 
Verder trof ik op de terugweg een hele rits tractoren,  waarvoor ik net te laat was om ze goed op een video te krijgen. 


Twee ervan. Het waren er zeker vijftien.


Spreuk van de dag. 



Het heeft geen zin te vechten tegen de duisternis. Je kunt beter een kaars aansteken.







Dat ga ik nu doen,  want het is hier in huis inmiddels pikke donker geworden. 

P r e t t i g e   A v o n d .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten