maandag 4 september 2023

Naar Andries en Ellen in Ingen voor reparatie fiets. Kan er niet mee naar huis vanavond.

 Goedenavond vanuit Ingen.
Ben nu in het huis van Andries en Ellen. Andries zou de pedaal van mijn fiets in orde maken. Dat had ik inderdaad niet zelf gekund, want de andere crankspie die ik erin wilde doen was te dik. Maar in het dorp kent Andries een fietsenmaker die nog wel een andere had, die paste.
Echter, toen de spie erin zat, bedacht Andries dat hij de hele as eruit ging halen, want die zou vast wel wat vet kunnen gebruiken. Andries zijn beroep is jarenlang het onderhoud van sorteermachines bij de posterijen geweest, en de bewegende onderdelen ervan moesten ook regelmatig gesmeerd worden. 
Bij het demonteren van de as legde de kogellager het loodje en raakten er kogeltjes zoek. Hij is daarna vergeefs op zoek geweest naar andere kogeltjes. Vandaag moesten we de reparatie daarom staken en vannacht blijf ik hier slapen. 


Op zo'n fiets kon ik vandaag niet meer naar huis rijden. 


Morgen gaan we in Wageningen naar andere fietsen kijken,  maar ik hoop dat deze ouwe trouwe merrie van mij toch ook weer berijdbaar wordt. 

In de tuin van Ellen en Andries staat een reusachtig gewas, dat me aan een exotische plant doet denken vanwege de grote bladeren.




Google vertelt dat het een Anna Paulownaboom is.







Helaas gaan ze hem binnenkort weghalen,  omdat hij reusachtig groot wordt en dan niet past in hun tuintje,  waar hij bovendien vlakbij de schutting van de buren staat.
Ook staat er een afrikaantje dat nogal groot uitgevallen is.


En nog veel meer bloemen en kruiden. 

We zijn ook nog aan het denken geweest over een oplossing voor mijn gehoorproblemen en Andries en Ellen kwamen met deze oplossing. 


Te koop bij Welkoop.


Op de status van WhatsApp wordt een en ander uiteengezet. 
Vanmorgen heb ik een afspraak gemaakt met de huisarts voor aanstaande donderdag om mijn oren uit te laten spuiten. Dat is in ieder geval een begin. 


Spreuk van de dag 



Als je altijd de wind in de rug wilt hebben kom je nooit thuis.


W e l t e r u s t e n .










Geen opmerkingen:

Een reactie posten