vrijdag 3 november 2023

Markt in Rotterdam Noord. Is Juny besmet door mijn draaiduizeligheid?

 Goedenavond. 
Het regende dat het goot toen ik vanmorgen rond half acht opgestaan was. Geen weer om naar Alphen te fietsen, maar ook niet om de beoogde markt te doen in Schiebroek,  Rotterdam Noord, waar ik elke keer als ik bij Ageeth ben naar toe ga als dat kan. Dat is maar een kilometer of zes fietsen.
Maar de regen zou half elf ophouden,  las ik, en zelfs een uur eerder leek het al droog te worden. De wind was een tikkeltje zuidwest. Wel jammer dat ik nu met het windvoordeel niet naar huis fiets, bedacht ik. Maar toch besloot ik om  maar weer eens die markt op te zoeken. De laatste keren was daar vaak een draaiorgel actief, waardoor mijn spelen nagenoeg onmogelijk was, maar dat zou ik nu nu niet erg vinden,  dit zou weer materiaal opleveren voor de status van WhatsApp. 
Maat er was geen draaiorgel dit keer,  wel trof ik een troosteloze markt, waar de helft van de kraampjes ontbraken,  terwijl het ook nog steeds niet helemaal droog was.
Het leek me een goed idee om maar meteen het altijd gezellige café in te stappen, waar je ook kranten kunt lezen. En dan daarna maar naar Ageeth terug en eventueel daarna toch nog de thuisreis aanvaarden? Nu was de wind gunstig en dat zou ie daarna bijna nooit zijn.
Echter,  tegen elf uur zag ik wat blauw verschijnen in de lucht en hup, accordeon gepakt en het optreden werd toch een feit.

Op het marktplein stond een bakfiets geparkeerd, waar kraaien op en af gingen.


Je moet wel goed kijken om die zwarte kraai op die zwarte bak te zien zitten. 

Het spelen ging goed. Voordeel van de magere opkomst der kooplieden was dat ik alle ruimte had. Zo werd het ook buiten het café nog een beetje gezellig.
 
Gisteravond met de hondjes op schoot was het dat ook.



Vanmiddag kreeg Juny even de kuren. Ze spartelde minutenlang met haar pootjes in de lucht. Je zou haast denken :"Dat beest lijdt aan hondsdolheid, is misschien besmet door mijn draaiduizeligheid "
Een filmpje ervan staat nu op de status van WhatsApp. 


Uitdrukking van de dag. 



Dit is een gat in de markt. 


Die waren er veel vandaag. 



De lezers krijgen de hartelijke groeten van Ageeth. 

 



T o t    M o r g e n. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten