vrijdag 17 november 2023

Filosoferen en wandelen met Hans, snuffelen in zijn boeken, breien.

 Goedenavond. 
Vandaag is Hans de gitarist die zich laat zien en horen op de status van WhatsApp. 



We hebben vandaag een wandeling gemaakt in de omgeving en daarvoor en daarna en ondertussen viel er het een en ander te filosoferen. 
Hans liet me een zeer gevarieerde verzameling boeken zien die hij aan het lezen is en het was interessant om daar wat in te snuffelen. 



De eerste bladzijden bijvoorbeeld van Ik Jan Cremer las ik. Als kind vond ik dat soort schrijven walgelijk,  maar nu vond ik het vooral grappig vanwege het rechtstreekse taalgebruik. Hans heeft het boek omdat hij bevriend is met iemand die Jan Cremer kent.
Maar ook heeft hij contact met een nichtje van de Colombiaanse schrijver Marquez. Het boek Honderd jaar eenzaamheid van hem kwam ook onder mijn ogen.






De biografie over hem staat in het E-boek dat Hans aan het lezen is.






Hieronder een greep van wat er allemaal op tafel lag.






En bij al deze boeken lag ook deze........







Hans zelf schrijft ook boeken en hij vertaalt ze van het Spaans naar het Nederlands. Over een paar weken reist hij zelf naar Colombia. Hij kent daar mensen en verblijft er dan een tijdje.

Ondertussen ben ik ook nog even verder gegaan met mijn trui.



Dat is altijd puzzelen naar de juiste kleurencombinaties.  Ook Hans heb ik daarvoor om raad gevraagd. 

Morgen zaterdag is mijn plan om in Enschede accordeon te spelen. Met Hans afgesproken dat ik tot maandag of dinsdag bij hem blijf.




Spreuk van de dag. 



Je kunt je niet verder uitrekken dan je bed lang is.


Het bedje waar ik in slaap op de zolder van Hans beviel prima afgelopen nacht, hoewel ik iets mijn benen wel in moet trekken. Voor straks wens ik een ieder



W e l t e r u s t e n. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten