dinsdag 7 november 2023

Enge draaiingen vannacht. Heel goed gespeeld na een moeilijke fietstocht naar Oss. Gehoorapparaatjes ingeleverd bij Specsavers.

 Goedenavond. 
Het bleek weer eens een goede therapie om accordeon te gaan spelen. De mensen in Oss konden ervan profiteren dat ik veel energie in de lucht kon laten circuleren. De afgelopen nacht waren de draaiingen erger. Het geeft veel onzekerheid als de grond onder je voeten wankelt. Zoiets wat je kunt ervaren bij een aardbeving. 
In Oss is er dinsdag markt en vanmiddag had ik ook een (laatste) afspraak bij Specsavers. Ik vond het een goed plan om via Maasbommel naar Oss te rijden en daar een afspraak te maken met mijn huisarts.
Zo geschiedde en het was ook leuk om veerman Leon van de pont daar weer eens na jaren te zien en te spreken. 


Direct na de pont trof ik duizenden ganzen in de velden rond Macharen.
Een filmpje ervan staat op de status van WhatsApp. 



De fietstocht naar Oss was verder zeer vermoeiend,  maar zodra ik in het levendige centrum  was ging het lampje in mij aan en begon ik direct te spelen. Meteen al kwamen er mensen van een verzorgingshuis voorbij, zodat Daar bij die molen al vroeg op de markt gebracht werd. De noten waren nog vals in mijn oren. Gelukkig kreeg ik daarna wel vrij snel vat op de geluiden. Na de koffiepauze speelde ik zelfs heeeeel goed en kon ik er zelf ook van genieten en weer een beetje vrolijker worden na de sombere constatering dat de ziekte van Menière van de draaiduizeligheid doorzet. Daardoor gaan de oren nog verder achteruit. Hoe lang kan ik de mensen en mezelf dan nog vermaken?
Vandaag mocht ik dat in ieder geval nog doen. Het idee dat ik er nu met een dokter over ga praten geeft ook wel rust.  Aanstaande vrijdagochtend om kwart over acht al! Ga ik proberen te combineren met de markt van Grave en het bezoek aan mensen die in die buurt wonen. 

Vanmiddag om drie uur was de afspraak met Specsavers. Daar ging ik zeggen dat ik de handdoek in de ring ging gooien en alle spullen die ik op proef meegekregen had weer in ging leveren. Ik zag er tegenop, maar de audicien sputterde niet tegen. Hij vertelde dat dat toch wel veel vaker voorkomt dat gehoorapparaatjes niet aanslaan bij mensen.
Mijn plan is nu om eerst de doktoren te raadplegen en daarna bij audicien Van Boxtel een nieuwe procedure te starten. Volgens mensen die ik ken is dat de beste van Oss.

Carla wilde ik op de terugweg bezoeken. Ze was niet thuis, maar ik was weer eens zeer gecharmeerd door haar prachtige tuin. 








Ook ben ik eens stil gaan staan bij een door planten en snuisterijen omgeven huis.





Hieronder enkele detailfoto's. 




Hier moet ik eens maar eens keer binnenstappen. Het zullen ongetwijfeld leuke mensen zijn waar ik goed mee overweg kan.

Voor vandaag heb ik een Franse uitdrukking. Als iemand daar veel eetlust heeft zeggen ze dat hij honger heeft als een wolf, en niet zoals een paard, zoals hier in Nederland. 


Uitdrukking van de dag (Frans).


Avoir une faim de loup.

Nederlandse equivalent:

Honger hebben als een paard.


Ik wens dat eenieder zojuist genoegzaam en voldoende heeft gegeten.  Mij smaakte de spinaziemaaltijd uitstekend. 

Voor straks:


W e l t e r u s t e n .

1 opmerking:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=29NS6PxfE2s&list=FLdWirKSG17D84h-zKNcWqiQ&index=13&ab_channel=Dr.EricBergDC

    BeantwoordenVerwijderen