maandag 13 november 2023

Het wonder van Empel op radio Maria. Regen en wind nodigden me uit binnen te blijven.

 Goedenavond. 
Empel is een klein plaatsje, iets noordelijk van ''s-Hertogenbosch. Het blijkt bij de Spanjaarden bekend te zijn als bedevaartsoord. Ooit in de Tachtigjarige Oorlog zijn Spaanse soldaten daar op miraculeuze wijze gered door een verschijning van Maria, zo leert de overlevering. 




Vanmiddag hoorde ik er iemand over vertellen op Radio Maria. Er komen hoe langer hoe meer Spanjaarden als een soort bedevaart naar Empel. Op 9 mei is er in Spanje een feestdag van Maria en dan wordt er aan het wonder van Empel veel aandacht geschonken. Dat in Spanje aan de plechtigheden ter ere van Maria fanatiek wordt deelgenomen weet ik uit eigen ervaring. Maar dat Empel daarbij ter sprake komt is wel grappig. 
Intussen was het vandaag prima weer om te breien, daar het buiten nat en winderig was. Dat vereiste ook veel denkwerk,  want hoe maak ik het pand tegelijk passend bij het gedeelte dat reeds klaar is en ook nog mooi én niet te saai, zodat het werken mezelf voldoening geeft.


Hoe nu verder, was mijn vraag.

Al breiende kwam ik tot deze oplossing:

Weg met het te groot wordende witte vlak en in totaal drie ruiten erop maken, van afnemende grootte is nu het plan.

Door het gure weer ben ik bijna niet buiten geweest,  maar met al mijn ramen voel ik me hier nooit opgesloten. Voor de status van WhatsApp heb ik wel een filmpje gemaakt, waarop je de wind over het water ziet razen.




Ageeth heeft me een paar lampjes geschonken met een magneetje eraan. Die kan ik nu heel praktisch aan de metalen tussenbalkjes hangen aan het plafond,  daar waar ik wil.


Licht in donkere dagen.

Op de radio hoorde ik de volgende.......


Spreuk van de dag. 



Als je maar lang genoeg gewoon blijft word je vanzelf bijzonder.


Tot morgen. 


W e l t e r u s t e n 


voor straks.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten