zaterdag 18 november 2023

Sinterklaas in carnavalsstemming ingehaald in Enschede. .

 Goedenavond.  Sint-Nicolaas is weer in het land en ik was er getuige van hoe hij in Enschede ingehaald werd. Hij en zijn pieten zaten midden in een carnavalsoptocht.


Sinterklaas en zijn pieten in het carnavalsgedruis. 
Op de status van WhatsApp  zie je het een en ander voor je ogen voltrekken. 



 De muziek was van je hoempa hoempa hoempa. 
Ook liep er een groep trommelaars over de markt en door de straten.







Gelukkig was ik er ook op de markt en in de winkelstraat om de maan door de bomen te laten schijnen en de mensen te laten horen dat de stoomboot uit Spanje weer aangekomen is.
En als er op de deur geklopt wordt moet je open doen en de vreemdeling vragen naar zijn naam. Wat een geluk,  als het dan Sint-Nicolaas blijkt te zijn.
Het spelen ging echter wel weer moeizaam. Mijn oren konden  nauwelijks mijn eigen muziek verdragen. En erbij zingen ging ook niet vanzelf. Mijn accordeon deelde aanvankelijk in de malaise. Er ontsnapt lucht uit de balg en dat geeft een storend bijgeluid. Dit doet deze accordeon altijd bij lagere temperaturen. Hij had de hele nacht buiten in de fietstas gezeten. Maar gelukkig verdwenen die ongewenste tonen op een gegeven moment weer.
De verwachte regen begon tegen één uur pas goed te vallen en dat was voor mij het sein om boodschappen te doen en daarna naar Hans te fietsen.
We hebben zojuist lekker gegeten. 
Morgen blijf ik nog een dagje hier.

Spreuk van de dag. 


Laat nooit een vreemdeling vergeefs op je deur kloppen.  Het zou wel eens Sint-Nicolaas kunnen zijn.


Een prettige avond is mijn wens en.........


H u p   H o l l a n d   H u p .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten