donderdag 4 april 2024

Buitenboordmotor van de naar boven gehaalde roeiboot is eraf gezaagd.

 Al weken had André het erover dat de buitenboordmotor van de roeiboot moest. Een paar weken geleden hadden we het vaartuig boven water weten te slepen. 
Vanmiddag was ik net thuis van boodschappen doen in Beneden Leeuwen toen ik een zagend geluid hoorde( ik had mijn oortjes in).
Naar buiten kijkend zag ik André met een ijzerzaag bezig bij de roeiboot. 




Ik er naartoe. Sandalen uit en met blote voeten het water in en ook nog wat gezaagd. Even later was het pleit beslecht en kon ik de sterke man spelen en het zware ding de kant op slepen. 


Daar onder de loopplank ligt dat ding nu.




Thuis gekomen  wat koude voeten en een extra hoestje. André  had al wel gewaarschuwd, om zo in dat koude water te stappen. Maar inmiddels zijn ze ongeveer weer warm, is de kachel aan en kan ik ongeveer aanvallen bij de warme maaltijd van stamppot andijvie en spekjes.




Vandaag dus weer niet gestart met een eventuele tournee. Het weer was er ook bepaald niet naar, want een groot deel van de dag viel er overvloedige regen.

De ramen werden weer goed gewassen. 
Op de status van WhatsApp krijg je meer een indruk van het wilde weer dat de ruiten teisterde.

Wel naar Beneden Leeuwen gefietst in een stormachtige wind. Het was zelfs gevaarlijk als er een vrachtwagen voorbij kwam die de wind beïnvloedde. Maar in de winkel besefte ik dat ik niet hoefde te mopperen. Alles wat ik wenste was er te koop. Wij, verwende mensen, vinden dat een heel gewone zaak, maar in grote delen van de wereld is het niet zo vanzelfsprekend om na een half uur fietsen alles te vinden wat nodig is om te overleven. 

Mijn karretje gevuld met het noodzakelijke en het overbodige, zoals koeken.


Uit de fietstas moest eerst nog het regenwater geloosd worden.


Spreuk van de dag. 


Dwarsliggers houden het spoor recht.



En dan mag ik nu weer aanschuiven aan tafel. Een smakelijk eten wens ik voor eenieder die nog eten moet.

Voor morgenochtend heb ik weer deze wens










Geen opmerkingen:

Een reactie posten