dinsdag 30 april 2024

Borg heeft een opvouwbare gitaar meegenomen. Hij blijft logeren. Op markt Oss weer de draaiorgelman tegen het lijf gelopen. Daarna naar Hanny in Nuland.

 Goedenavond. 
Op dit moment is Borg bij mij te gast. Hij is uit Beuningen komen gefietst. Zelf was ik, toen hij meldde dat hij zou komen in Nuland, waar ik Hanny opzocht. 
Hij heeft een bijzondere uitvinding meegenomen,  namelijk een gitaar die hij klein kan maken, een opvouwbare gitaar dus. Dit is vooral handig als hij bijvoorbeeld per vliegtuig op reis gaat, dan mag zijn bagage niet te lang zijn. Maar ook was het vandaag praktisch dat hij het instrument gevouwen in de fietstas mee heeft kunnen nemen. 


Op de status van WhatsApp geeft hij een demonstratie hoe de gitaardelen in elkaar gezet moeten worden. 

Even later zat hij prachtige muziek te spelen met mantrazang erbij. 





Intussen was het eten gaar geworden op het vuurtje buiten.

Hier staat Borg bij het in wording zijnde avondmaal. 



Er gingen onder andere stukjes wortel in de etenspan.


Waar hij woont, op de Hof van Wezel in Beuningen, groeit er een boom in een blok hout.

Net zo'n wonderlijk gebeuren als de boom die bij mij in het meertouw groeit.


En ondertussen dat wij hier bezig waren zag ik André met lieslaarzen aan in het water staan, bezig met een kettingtakel palen uit het water te takelen.

Dapper!

Vanmiddag zat ik met Hanny op haar weelderig begroeid balkon.





De perenboom zal veel vrucht geven dit jaar.


Onderweg trof ik deze kleurrijke caravan. 


Het begindoel was vandaag om op de markt van Oss te gaan spelen. Ik had uitgerekend dat de draaiorgelman,  die om de twee weken komt, er nu niet zou zijn. De berekening was goed, maar hij had een week versprongen,  zei hij, omdat het op een dinsdag regende. 



Beetje jammer, maar toch niet echt. Na een uurtje spelen kon ik aan de koffie en andere plannen maken. Deze sympathieke man gun ik zijn business. 

Het spelen leverde een ontmoeting op met een vriendin die Rona heet en ook met een man die ergens familie van me is. De laatste optredens kwam ik hem vaak tegen met de ziel onder zijn arm. Zijn vrouw was overleden en hij zei en je kon zien dat hij haar erg miste.
Maar vandaag kwam hij vrolijk met een vrouw aan zijn zij voorbij gewandeld. Ik heb kennis met haar gemaakt en hem hartelijk gefeliciteerd. Hartstikke mooi vond ik het.

En nu ga ik gauw eens kijken hoe het met Borg is, die zichzelf toch wel vermaakt zal hebben in de tussentijd dat ik dit geschreven heb.


Raad van de dag.


Doe elke dag iets wat je gelukkig maakt, net zolang tot dat een gewoonte wordt.


W e l t e r u s t e n. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten