vrijdag 5 april 2024

Chaos in mijn hoofd verdreven door in Druten te gaan spelen. Daar ook buurvrouw Judith getroffen. Beneden begonnen met orde scheppen.

 Goedenavond. 
Afgelopen nacht had ik niet goed geslapen en ook werd ik door een mug lastig gevallen. Dit was mede oorzaak van een chaotisch begin van de dag, maar ook de onzekerheid over het weer speelde mee. Ik aarzelde te lang om naar de markt van Grave te fietsen. Maar gaandeweg de ochtend was ik toch blij dat ik niet doorgezet had, want er kwam nog genoeg water uit de lucht. De tocht ernaartoe met veel tegenwind zou geëindigd zijn in een door buien verstoorde markt. Vanmiddag was het ook nog even een gok hoe de expeditie Druten zou verlopen, waar ik uiteindelijk toe besloot. De lucht was nog grijs toen ik iets na enen aanfietste met de wind flink in de zeilen. Er vielen ook nog druppels tijdens de rit en bij aankomst iets voor tweeën besloot ik eerst maar boodschappen te doen, want het regende.
Maar de gok was goed. Daarna was het namelijk droog. Het enige ongemak tijdens het spelen was dat de koffer af en toe dicht viel vanwege een windvlaag. Het succes dat ik bijna overal heb had ik hier ook. De muziek viel in goede aarde. Leuk was dat buurvrouw Judith langskwam. Ze woont niet meer op de boot sinds haar man is overleden en ik denk dat ze er onderhand aan toe is om hem te verkopen. Morgen komt ze om haar boot wat te poetsen. Dan ziet ze de andere buren, maar mij waarschijnlijk niet, want dan ben ik zeker ergens met mijn accordeon.  te vinden. 
Vanmorgen begon dus twijfelachtig bij mij,  maar het vuur in de kachel dacht daar anders over.


Om de waterketel op te zetten maakte ik het gat open en het vuur spuwde eruit. Voor deze gelegenheid heb ik er maar eens een filmpje van gemaakt. Door het gat extra lang open te laten kwam er een grote rookontwikkeling. Dus mensen,  niet schrikken als je op de status van WhatsApp kijkt, de rook was snel weer verdwenen met de deur open.


Ik vond dat ik vanmorgen  maar eens moest beginnen met wat ordening te brengen in de benedenruimte. Vannacht ben ik daar heen gevlucht omdat ik boven door een of meerdere muggen werd lastig gevallen terwijl ik toch al niet goed kon slapen. Maar daar beneden was nu zelfs het bed volgestouwd met spullen.
Na het moeizame rommelen vanmorgen is er een beetje meer orde in de chaos gekomen. 


Zo zag het er tijdens de opruimactie uit. 




Nu ziet het er zo uit en heb ik een hoogslaper gecreëerd. Wordt vervolgd.

In ieder geval kan ik komende nacht, als de nood weer aan de man komt, meteen hier verder slapen zonder het bed te moeten ontruimen.


Voor het raam, niet ver boven mijn hoofd, zit vrijwel onbeweeglijk deze spin. Zij zou mij toch moeten kunnen beschermen tegen het ongedierte dat mug heet. Maar ondertussen heeft ze er hulp bij. Ze heeft nu al een heel netwerk van spinnen om zich heen verzameld. Onder andere een hele grote, die veel actiever is.



Maar desondanks heb ik zelf maar de mug doorgedrukt die ook op het raam zat. Er kwam heel wat bloed uit. Dus dit was mijn plaaggeest van afgelopen nacht waarschijnlijk. 
Vanavond hoef ik niet meer te koken. Toen ik bij thuiskomst rond zes uur eerst André en Sjaantje kwam vertellen over de ontmoeting met Judith waren ze aan het eten en er was een bord over dat ze niet meer op konden.
Wel warm ik zometeen nog het blik erwtensoep op dat ik gekocht heb in Druten. 
De kachel hoeft ook al niet aan.



Spreuk van de dag 



Als je het over de duivel hebt dan trap je op zijn staart.

In het Frans heb je een soortgelijke uitdrukking, maar daar gaat het over de vos.

Als je het over de vos hebt zie je zijn staart.

Quand on parle du renard on en voit la queue



Welterusten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten