maandag 29 april 2024

Twee hoeden van buurman Ton gekregen. Hennie geholpen met sjouwen ivm aanstaande verhuizing.

 Goedenavond. Ik schrok me een hoedje toen net buurman Ton voor de deur stond. Eerst herkende ik hem niet, want hij had een hoedje op. Hij kwam me deze hoed schenken. Hij had deze hoed liggen en wist inmiddels dat ik er erg blij mee zou zijn, zoals ik  al heel blij was vanmorgen toen hij ook met een hoed aan kwam dragen. Dat was een mooie bolhoed. Een zelf geknoopt hoedbandje vond ik nog ergens tussen wat rommel op de grond en die kon er meteen om.
Ton blijkt een goede fotograaf te zijn, want hij heeft foto's van mij met mijn nieuwe aanwinsten gemaakt en ook een filmpje. 


De bolhoed met het bandje eromheen. 




De hoed van Amerikaanse makelij van het beroemde merk stetson (dat ik niet kende)



Het filmpje staat vandaag op de status van WhatsApp. 
Nu heb ik er weer een paar hoedjes bij om op te zetten als ik ergens sta te spelen. Die vervangen dan weer de drie hoeden die in de koffer zaten die een tijdje geleden werd gestolen. 

Vanmiddag heb ik mijn krachten kunnen vertonen bij Hennie en Janny. In verband met hun aanstaande verhuizing moest er het een en ander versjouwd worden.

We leken op de Beverly Hillbillys vond Janny toen ze ons ermee weg zag rijden. Het ontbrak er alleen nog aan dat ik niet op de aanhanger plaatsnam om de spullen vast te houden. 



Vanavond mocht ik lekker mee-eten: chili con carne.

Janny roert in de pan.

Van deze mensen kreeg ik ook iets kostbaars vandaag,  namelijk een beeldje van Christus,  dat nog van de opa van Janny was, als ik het goed begrepen heb.

Zo stond het bij hen. 



Zo werd het vervoerd.


Zo staat het nu bij mij.

Het gaat mij natuurlijk niet om het beeldje maar om de inhoud en moge de uitstraling ervan naar hen toe blijven gaan.

Zoals vaak op maandag heb ik vanmorgen weer de grote afwas gedaan, lekker in het vroege zonnetje. Voor acht uur zat ik al buiten.




Spreuk van de dag. 



Ook een halve zool heeft een hele schoen nodig. 



Een halve zool.



T o t   M o r g e n. 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten