vrijdag 12 april 2024

De draad kwijt en een klomp kwijt.

 Een paar schrikmomenten vandaag. 
Ik wilde voordat ik vertrok vanaf de vorige standplaats een stukje breien. Tot mijn verbazing was het bolletje groen er niet bij,  terwijl ik toch echt dacht dat ik dat er bij ingestopt had woensdagmorgen. Dus kan ik deze reis niet verder breien tenzij ik ergens een gelijkende kleur katoen kan kopen. 

De draad kwijt. Op zoek naar katoen deze kleur. 

Het zal niet meevallen om iets te vinden waarvan de kleur niet veel afwijkt. Dat het bolletje thuis ligt is twijfelachtig. Ik moet het gewoon op een of andere manier verloren zijn.
Maar er was nog een tweede verlies vandaag: De ene klomp die nog heel was miste ik plots, waarschijnlijk was ie te weinig vastgeklemd tussen de ene stiek die ik gebruikt had. De andere klomp was gisteren uiteindelijk gebroken. Hij stond al een tijdje op springen. 



Aanleiding genoeg om dezer dagen een geheel nieuw paar te kopen. Misschien vind ik dat wel in Hengelo of Enschede waar ik binnenkort ben. Mijn kampeerplek nu is zo'n tien kilometer voor (westelijk van) Hengelo. 


Weer een plek waar ik geen pottenkijkers verwacht. Hoewel er, net als op de Veluwe,  een bordje stond dat je er alleen maar mag komen tussen zonsopgang en zonsondergang.

Ben nu, half acht, vlug de tent in gedoken,  want er zijn veel muggen. Er is er nog geen een binnen en dat moet zo blijven, ook als ik vannacht eruit moet om te plassen. 
Vanmorgen ben ik lekker lang op de kampeerplek gebleven na een goede ontspannen nacht. Een filmpje van hoe het daar gisteravond was komt op de status van WhatsApp. 
Een derde misser was toen ik bijna alles ingepakt had en mijn dure jas ontbrak. Hoe kon dat nou in vredesnaam? Oh dom, ik had hem aangezien als de buitentent en had hem met binnentent en al samengerold. 


De tent uitrollend kwam de jas tevoorschijn. 

Onderweg ben ik even gestopt bij deze muurversiering.





Ik kreeg vandaag een foto van Labrini, de vrouw die ik woensdag in Beneden Leeuwen met haar vriendin Lotte ontmoette. Toen ik hen later voorbij reed ontdekten ze dat een spaak van mijn achterwiel los zat. Lotte haalde hem eruit terwijl ik over de fiets gebogen stond. De foto hiervan:





Vraag van de dag. 


Wat betekent de naam van het land Ecuador letterlijk?

Antwoord:  Evenaar.


W e l t e r u s t e n. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten