donderdag 11 april 2024

Geen gevaar voor boswachter hier. Vanmorgen ontbeten met Bert in Zutphen.



 Goedenavond. Mijn tent staat weer in een bosrijke omgeving, maar het bezoek van de boswachter gisteravond op die plek op de Veluwe heeft me niet extra gefrustreerd gemaakt. In ieder geval op deze plek voel ik me helemaal vertrouwd en op mezelf. Ik zie hier geen wandelaars voorbij komen die me aan gaan geven, zoals gisteravond. Ze hadden het de boswachter wel moeilijk gemaakt. Dat hij zo lang aarzelde om mij te te laten slapen kwam vooral uit de angst voort dat wandelaars me deze ochtend weer zouden zien, en die zouden het hem dan kwalijk nemen dat hij me toch niet weggestuurd had, zoals de regels waren. De man zelf ervaarde ik als een prima kerel, niet gebruik makend van zijn machtspositie als het niet nodig is. Toen hij weer ging stelde ik voor elkaar de hand te geven en daar stemde hij mee in.
Ik moest dus wel vanmorgen om zeven uur daar weg zijn en dat gaf wel een beetje een onrustig gevoel bij het slapen.
Hij vroeg ook nog extra of ik een wekker bij me had, maar ik stelde hem gerust: als het licht wordt ben ik wakker en sta ik op.
Kwart over zes stond ik op en om zeven uur zat ik op een interessante  bank, niet ver van mijn plek vandaan. 



Op een van die bankdelen stond de volgende.......


Spreuk van de dag 




Mutando non mutor 

Wat het betekent weet ik niet. Maar er zullen heus wel lezers zijn die het wel weten. Geef het maar door.
Op de status van WhatsApp is te zien dat deze boom met de banken eromheen het middelpunt vormt van een heuveltje waar uit alle richtingen paadjes naartoe lopen. Zoiets heb je bij Parijs ook.
Mijn ontbijt kon ik vandaag niet bij de tent nuttigen,  want ik moest opschieten. Maar half negen was ik bij Bert in Zutphen en daar ontbeten we samen. Vandaag had hij geen cliënten en dus hadden we alle tijd om weer eens rustig bij te praten. Tegen een uur ben ik met hem naar zijn volkstuin gefietst. Daar dacht ik eraan dat ik geen deksel meegenomen had voor mijn pan. In zijn tuinhuisje vond hij deze geschikte oplossing van het probleem.


Deze schaal past er precies op en heeft vanavond al dienst gedaan.


Toen we nog in zijn huis waren dacht ik eraan dat ik nog geen mes had om aardappelen mee te schillen en dergelijke. 

Vanavond heb ik de aardappelen met dit mes geschild. Bert heeft het voordat hij het me gaf nog geslepen. 


Na het bezoek aan Berts volkstuintje ben ik eerst in het centrum van Zutphen koffie gaan drinken en daarna heb ik een uurtje gespeeld met veel succes en belangstelling. Toen weer mijn dagelijkse frietpauze , waarna de tournee weer verder oostwaarts ging, maar wel heel langzaam. In Hengelo en Enschede staan bezoekjes aan vrienden op het programma. Vandaag kreeg ik ook de uitnodiging om Nederlandse vrienden op te zoeken die in Duitsland net over de grens wonen. Dit plan had ik zelf al, maar ze waren mij voor daar hun zoon mijn blog leest en daarom wist dat ik in de buurt kwam. 





Googlemaps wijst me de weg al.

Nu mag ik weer lekker slapen en veel ontspannener dan gisteren, want ik hoef in de ochtend niet in allerijl te vertrekken. Een theevuurtje zal er wel komen, denk ik.


W e l t e r u s t e n.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten