maandag 10 juni 2024

De hele middag teken uit mijn lijf gehaald. Fietsen was afzien met veel tegenwind en regendruppels. Weer vroeg de tent opgezet.

 Bonsoir, goedenavond. 
Dit keer is de verbinding zwak en zal dit schrijven wat moeilijker gaan. Omdat er buien vielen besloot ik vanmiddag alweer vroeg om een plekje te zoeken in een mooi ogend bosje. Erg ontspannend was het echter niet, daar de ene na de andere teek zich op of in mij nestelde. Zo was ik de hele middag ongeveer bezig geweest om het vege lijf te proberen te redden. Zodra ik er een geëlimineerd had zag ik er ergens anders weer eentje zitten of lopen. En het was allemaal  i n  de tent nota bene. De vraag is wat er op de onzichtbare en onbereikbare plekken nog zit. Als ik daar iets voel smeer ik er maar boter op, daar vallen ze ook van af.
Het fietsen vanmorgen was nogal afzien want er stond een flinke tegenwind in een grijze ambiance, waaruit enkele druppels voorbode waren voor meer regen. 


Op hoge vlakke stukken draaiden de windmolens flink. Je kunt ze zien bewegen op de video van de status van WhatsApp. 

Cafés waren op mijn traject ver te zoeken. Maar hier was er vroeger een geweest. 



Uiteindelijk was ik in een groter dorp echt blij met wat meer levendigheid. Rond elf uur mocht ik daar aan de koffie en er was ook weer een plaatselijke krant om te lezen. Macron schrijft nieuwe verkiezingen uit. Ze zien het als een spelletje blufpoker dat hij speelt.
Net na het dorp was ook een Lidl,  maar het was in de stromende regen dat ik het café verliet, dus kwam ik daar kletsnat binnen. 
Ik voel het kriebelen.  Is het weer zover? Nee, nu niet. Maar zojuist moest ik zelfs zo'n beest uit mijn buiknavel halen. Zullen die teken trouwens een dag- of nachtritme hebben? Hopelijk kan ik straks ongestoord slapen en hoef ik ze niet met een zaklampje te gaan zoeken. 
Na de Lidl was het wel droog maar de lucht dreigend en er lag een mooi landschap voor me met bosjes. Ik vond dit mooie plekje. 




Een verrassende tegenvaller was dat de verbinding zwak was, daarom ben ik er op uit gegaan om te kijken waar ik meer bereik had.
 Ik ontdekte wilde kersen.






En mooie margrieten. 




Vanmorgen op de fiets kwamen veel erwtenplantages voorbij.




Vandaag draagt lezeres Henny een Franse spreuk aan, die vooral als een uitspraakoefening gezien moet worden.


Uitspraak van de dag 


Le poivre fait fièvre à la pauvre pieuvre.

De arme octopus krijgt koorts van de peper.

Het slaat nergens op maar het gaat erom om die F en de P in de Franse zin goed uit te spreken. 

Een prettige ongestoorde avond is mijn wens.


B o n n e   S o i r é e.


Goede  avond. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten