zaterdag 15 juni 2024

Koken in tent bij stortregen..Kreeg overal de wind van voren. Kippen bij een authentiek huis.

 Goedenavond,  bonsoir. 
Dat was net een vermoeiende bezigheid,  eten koken in de tent. Mijn rug had moeite met de houding die ik aan heb moeten nemen om de grote pan in evenwicht te houden op het kleine gasje.



Één moment van onbedachtzaamheid of teveel aandacht voor de telefoon waar ik ook mee bezig was kon een hoop ellende teweegbrengen. Stel je voor dat de hele inhoud van de pan door de tent zou gaan, dan waren de rapen nog niet gaar en de bloemkool ook niet, waarmee de pan gevuld was. 


Had eerst nog wel even gekeken of ik wat hout bij elkaar kon scharrelen voor een vuur, maar de volgende bui dwong me naar binnen.
Maar het is zonder ongelukken gelukt het koken. Het naar binnen werken van zo'n volle pan lukte ook met de nodige moeite. 




Maar tenslotte kwam ook dit overblijvende sap nog in mijn maag terecht. Het toetje volgt als deze blog klaar is en ik naar bed ga.
Ben blij dat ik nogal wat moeite gedaan heb om dit plekje in een bos te vinden. Het heeft tijdens en voor het eten veel geregend en nu druppelt het nog steeds. Fijn om met slecht weer een beschut plekje te hebben en ook zonder wind. Net zoals de voorgaande dagen kreeg ik de wind van voren, en vandaag was die nog feller. Er was niet veel aan om zo te fietsen door een vrij kaal landschap,  maar ja, ik moest toch doorzetten. En dan met de gedachte dat het de hele reis tot Anneke toe zo door zou gaan.....
Tot de koffie had ik vandaag 25 kilometer volbracht en in dat stadje was ik onder andere gecharmeerd door een schattig huisje,  in mijn stijl,  met kippen die erbij liepen. 


Op de status van WhatsApp kun je meegenieten van dit charmante gebeuren. 

Onderweg ben ik het dorpje Camembert gepasseerd. Het stond al bijtijds aangegeven. 






De weg ernaartoe heeft een toepasselijke naam. 

Kaasweg.




Daar ligt het kaasdorpje.



Aanleiding voor mij om eens een pakje Camembert aan te schaffen. 


In het stadje van de koffie staat dit schilderachtig huis.


Schuttingtaal is er ook te vinden.


En nu mag ik weer heerlijk gaan rusten, in de hoop dat er niet veel meer regen meer bijkomt. Het bospad hiernaartoe was namelijk al modderig met plassen erin. Als ik er morgen nog maar heelhuids door kan met mijn karavaan. 
Intussen dat ik dit schrijf hadden zich alweer vier teken gemeld die ik uit mijn lijf gehaald heb. Het blijft een risicovolle onderneming deze reis.


Spreuk van de dag. (Italiaans)

Il passato è passato.
Il future potrebbe non verificarse. 
Il presente è nella nostre mani.
Spendete bene il oggi.

Het verleden is verleden tijd.
De toekomst zou best eens niet uit kunnen komen. 
Het heden ligt in onze handen. 
Leef vandaag!



W e l t e r u s t e n.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten