dinsdag 18 juni 2024

Hoge nood en zware regen bij het wakker worden. Droog weggefietst rond 10 uur. Vroeg gestopt vanwege mooi plekje.

 Goedenavond,  bonsoir.
De dag begon in onprettige omstandigheden. De regen die op het einde van de nacht begon was hevig toen ik wakker was. 

Dat vond mijn telefoon ook, toen ik hem aanzette.

 Ik  m o e s t  eruit want de nood drukte. Gauw mijn jas over mijn T-shirt aan gedaan en het ging toch best het naar buiten lopen. Behalve dat de druk van de ketel ging haalde ik ook de ontbijtspullen uit de fietstas en vulde de pan met water voor de thee. En toen mocht ik weer naar binnen en kon daar op mijn gasje het tbeewater tot het kookpunt brengen. Hoe lang het zou regenen wist ik niet,  wilde ik ook niet weten, maar tegen negen uur leek er toch een (misschien voorlopig) einde aan te komen en daar wilde ik graag gebruik van maken om de spullen in te pakken en de fiets reisklaar te maken. Eenmaal op de fiets mocht het wel weer af en toe regenen. 
Het bleef echter nagenoeg droog. Na dertien kilometer zat ik alweer aan de koffie in St James.





Dertien kilometer dáárna heb ik weer heel luxe gedaan en ben ik in een pizzeria plaats gaan nemen om daar te gaan lunchen. 




Nauwelijks tien kilometer verder, toen ik inmiddels het proviand in de fietstassen had zitten, stopte de rit van vandaag plotsklaps definitief. Ik was juist ontspannen aan het fietsen met droog weer en zonder noemenswaardige tegenwind toen een prachtig gastvrij bosje zich aanbood. De meeste van dit soort bosjes in het westen van Frankrijk zijn afgesloten voor publiek,  weet ik uit ervaring van andere tochten. Een reden temeer om deze, vroege, uitnodiging maar aan te nemen. 
Wel staat de tent op een open plek, aan de rand van een koeienwei en af en toe waait het nu binnen. Dit geeft me wel een beetje twijfel of het wel een rustige nacht wordt. 
In de supermarkt waar ik boodschappen deed vond ik ook waar ik al een tijdje naar op zoek was: Een powerbank met een groot vermogen. Ter vervanging van een paar anderen die het minder goed gaan doen.



Het is zaak om in het begin helemaal op te laden. Dat doe ik dan bij Anneke. Maar vanmiddag mocht hij hier ook al zonne-energie opdoen.





Op de status van WhatsApp staat nu een filmpje van gisteren.  Ik was eten aan het koken terwijl het volop regende. Vanaf de tent kon ik bekijken hoe de vlammen warm genoeg waren om het eten aan de kook te brengen. Je hoort regendruppels op de tent vallen, maar je zou ook kunnen denken dat je het knetteren van het vuur hoort. 

Vandaag staan de twee tenten gezellig naast elkaar.

Ook de fiets heeft meestal zijn eigen onderkomen. 


In het blauwe cirkeltje is het te doen. Nog ongeveer 100 kilometer om Anneke te ontmoeten. 




Spreuk van de dag (Frans)


Tu as la patate 


Je bent in vorm.

( letterlijk: jij hebt patat)


B o n n e   S o i r é e


Prettige avond.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten