zondag 9 juni 2024

Heb de schrik te pakken: invasie van teken hier. Weinig gefietst, ik neem de tijd.

 Bonsoir, goedenavond. Tamelijk ontredderd zit ik hier in de tent te schrijven. Het blijkt namelijk hier in het bosje waar ik kampeer hartstikke druk te zijn met doe miniteekjes. Binnen een minuut tijd zag ik er vanmiddag drie over mijn been marcheren. 

Daar heb je er een, vastgelegd op een video.

Ik kon ze alle drie nog van me afschudden,  maar later voelde ik er eentje op mijn rug. Daar kan ik dus niet bij met mijn tang, dus gebruikte ik de noodoplossing: boter erop smeren,  dan laat het beest op een gegeven moment ook los.
En toen zat er zowaar eentje op mijn keel.


Geen spiegeltje meegenomen,  maar op de foto kun je een zwart puntje zien.

Met meer geluk dan wijsheid is het gelukt met de tang, door op de gok toe te happen, om het beestje te verwijderen. 
En nu ga ik de tent in om verder te schrijven,  zie ik daar een teek over mijn slaapmatje kruipen. Die is nu weg, maar wat zit er nog meer in? Laten we hopen dat het allemaal goed afloopt. De reis lijkt nu even een hachelijk avontuur geworden. Maar toch ben ik zo levend wel helemaal in mijn element. Het reizen doet me goed.  Mijn motto is:

Spreuk van de dag. 


Maak van een probleem geen probleem. 



Dat probleem van die moeilijk op te laden powerbanks is ook minder. Die ene die het gisteren niet meer deed, laadde hier vanmiddag weer wel, zij het langzaam. 
Uiteindelijk ben ik vandaag niet ver  gefietst, vooral omdat dit bos (met al die teken bleek achteraf) mij juist zo leuk leek om daar een groot deel van de dag te blijven.




In het café vanmorgen lag ook een plaatselijke krant. Altijd interessant om die te bekijken. Er staat een artikel in over Heer Gregorius uit Pays Bas (Nederland), die al dertig jaar bezig is een kasteel te bouwen in zijn tuin. Het gebouw heeft vijf verdiepingen.




Piet vond er een filmpje van op YouTube. 




Ook blijkt Joris van het programma Showroom bij hem te zijn geweest. 
Leuk dat ik hem vandaag in een Franse krant trof.
Op de status van WhatsApp is vandaag het kind te zien dat gisteren in de drankenkast van het cafetaria in supermarkt Leclerc haar keuze maakte. Voordat ik filmde was het spectaculairder, want ze zat bijna helemaal in de kast.

Een prettige avond nog  is mijn wens.


B o n n e   N u i t

W e l t e r u s t e n .







Geen opmerkingen:

Een reactie posten