vrijdag 23 augustus 2024

Wat doe ik morgen? Gedoe met EDF lijkt voorbij, maar nog niet zeker. Buurman Michel kwam op bezoek, maar ook een vlinder.

 Goedenavond,  bonsoir.
De hamvraag op dit moment is: Ga ik morgen mee met Wim naar Le Chambon sur Lignon op de hoogvlakte? Met andere woorden: Heb ik het er weer voor over om midden in de nacht op te staan? Ik heb het Wim nog niet voorgesteld. Het is nu 7 uur, binnenkort moet ik het hem toch verwittigen als ik echt wil, want hij zal wel bijtijds naar bed gaan.
Bij de EDF, het elektriciteitsbedrijf van Frankrijk vind ik de administratie maar een zooitje. Dacht ik gisteren een account gemaakt te hebben,  vandaag kreeg ik weer geen toegang. Ik moest maar bellen, stond er.
Dat deed ik, en dat liep uit op stuntelen, waar ik bang voor was. Met mijn gehoorproblemen versta ik de mensen slecht als ik hun gezicht niet zie. De vrouw aan de lijn stelde een ander nummer voor van iemand die Engels sprak. Zij begreep niet dat het niet aan de taal lag, maar dat ik gewoon DOOF ben. Laat maar zitten, pufte ik. De dag begint weer goed, het geouwehoer is weer begonnen. Maar toen kreeg ik toch de beloofde herstelcode binnen en had ik weer een account. Tot mijn grote opluchting las ik daar dat ook de betaling die ik nog moest doen automatisch geregeld wordt.
Maar daarna was de toegang tot mijn account weer geblokkeerd en om dit te herstellen moest ik onder andere een hele lijst met vragen beantwoorden. Ik moest aankruisen of ik bankdirecteur was of manager van een groot bedrijf en zo nog 20 van die dure beroepen. Er was geen ruimte om te beschrijven wat werkelijk mijn situatie is.


Je ziet, ik mocht kiezen uit verschillende directeursfuncties en zelfs willen ze me burgemeester maken als ik het rondje achter maire zou aantikken. 
Laat maar zitten allemaal,  dacht ik, de wetenschap dat de betaling gedaan wordt stelde mij genoeg gerust om weer met een vrij gemoed de dag door te kunnen. 
Ik wachtte op buurman Michel. De afspraak was tien uur. Maar Michel heeft geheugenproblemen en om half twaalf was hij er nog niet. Toen naar hem toe gefietst en de goede man was samen met zijn vrouw druk bezig met kozijnen te schilderen.


Michel aan het schilderen. 


Volop verontschuldigingen volgden, maar ik die niet van afspraken houd vond het echt geen probleem,  temeer daar we meteen de afspraak op vanmiddag 4 uur zetten. En dat is gebeurd.
Ondertussen had ik thuis vanmorgen wel bezoek van een vlinder die maar op en rond me bleef fladderen. 







Een filmpje ervan komt op de status van WhatsApp te staan.

 
Uitdrukking van de dag 



Loop naar de maan.


In Spanje hebben ze daar iets heel anders  voor:

Ga maar asperges bakken

Vete a freir espárragos.


W e l t e r u s t e n  voor straks.

Morgen lees je wel of ik vannacht lang genoeg geslapen heb.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten