donderdag 22 augustus 2024

Onrust vanwege mail van Frans elektriciteitsbedrijf EDF bepaalt mijn dag: Betalingen toch niet in orde.

 Goedenavond,  bonsoir.
Een paar weken geleden bleek dat mijn Franse bank Crédit Lyonnais de halfjaarlijkse automatische afschrijving weigerde van de energierekening van het elektriciteitsbedrijf. EDF, vanwege het feit dat er niet genoeg geld op mijn rekening stond. Het leek allemaal netjes in orde gemaakt te zijn door consulente Hélène van EDF, maar vandaag,  16 dagen later,  kwam er een mail van een andere consulente Catherine. Ze hadden mijn geld van het laatste half jaar nog niet en de automatische afschrijvingen werden nog steeds geweigerd door mijn bank. Helemaal de zenuwen kreeg ik ervan. De zaak die ik afgedaan waande was nog lang niet afgelopen. Oh help, oh help.....Alweer aan het mailen geslagen in mijn beste Frans. Het resultaat is toch wel dat het meeste nu klopt, maar nog niet alles. Morgen verwacht ik nog weer een antwoordmail op de vraag die ik Catherine van EDF gesteld heb. En dan hoop ik dat er daarna weer rust in mijn hoofd kan komen. 
Een dagje zonder veel lichamelijke activiteiten is het in ieder geval wel geworden. Tussen al die onrustig makende mails door heb ik wat gebreid. De koffie was net klaar toen de ellende van EDF en de bank begon.


De koffie is in voorbereiding, de afwas is ook mooi gedaan. 



Kwart voor zeven is het geworden en de schaduw van mijn berg is begonnen met de beklimming van de berg van tegenover. 


Op de status van WhatsApp komen straks de mooie lage wolken in beweging die ik gisteren zag op de Franse hoogvlakte. Hier zijn er vandaag niet veel.


Spreuk van de dag 


Wees niet bang om bang te zijn.



Nu is het tijd om te koken. 



T o t   m o r g e n. 


À   demain.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten