vrijdag 30 augustus 2024

Voel me opgeruimder na grote afwas. Naar buren Hennie en Jannie geweest, die 6 mensen te logeren hebben.

 Goedenavond,  bonsoir. 
Zoals aangekondigd ben ik vandaag vooral thuis gebleven. Maar vanmiddag heb ik mijn plan uitgevoerd om de familie Auwens te bezoeken, die deze week 6 gasten hebben.


Een broer en twee zussen van Hennie met aanhang.

Het grappige was dat toen ik juist op het punt stond om ongeveer te vertrekken 4 van het gezelschap bij mij stonden. Ze stelden voor om mee naar hun te gaan, en dat gebeurde dus. Met de accordeon in de fietstas werd ik naar boven geduwd, om en om door de mannen.
Het bleek dat het gezelschap het aloude lied Daar bij die molen wel kon waarderen en ook De klok van Arnemuiden en de Zuiderzeeballade werden vol overgave meegezongen. 
Sommigen dronken koffie, maar al gauw kwamen bierflesjes en wijnglazen op tafel. Het was tijd voor een aperitief. Daartoe kwam er dit bakje op tafel:


Wat poubelle apéritif voor moest stellen wist ik niet. Maar Hennie gaf uitleg:

Uitdrukking van de dag 


Poubelle apéritif.


(vuilnisbak voor het aperitief)


Dit bakje is bestemd om onder andere pitten van olijven,  die bij het aperitief genuttigd worden in te stoppen. 
Zelf zou ik eerder de neiging hebben om die pitten weg te schieten. 

Ondertussen staat het warme eten voor me klaar. Alle pannen en borden zijn weer beschikbaar, want in het begin van de middag ben ik de grote afwas gaan doen. Tegen elf uur stond de opdracht al klaar, maar het was te warm om in de zon te gaan zitten.

Liever maar even gewacht tot er meer schaduw over de tafel valt.




Maar tegen twee uur zat de klus er bijna op.


Het is inmiddels al donker en ik zit nog buiten. Nu naar binnen om het avondeten te nuttigen. Zoals ik gisteren al aankondigde staat vandaag een filmpje op de status van WhatsApp van een meisje dat gisteren zo schattig de sieraden van Wim stond te bestuderen. 
Van de mensen op onderstaande foto krijgt eenieder de hartelijke groeten.





T o t   M o r g e n. 


À  demain. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten