vrijdag 2 augustus 2024

Na afdaling tot het dal van de Loire opnieuw de hoogte in aan het gaan. Morgen de rest. Vroeg gestopt, maar onweer blijft uit.

 Bonsoir, goedenavond. 
Vanmiddag was ik weer fier begonnen aan de klimmende wandeltocht in de zon, die weer tot het plateau moest leiden. Daarvoor zat er niks anders op dan de bereikte hoogte van 1000 meter te verlaten, want de rivier De Loire die het hele Massif Central doorsnijdt moest overgestoken worden. 

De lange en soms steile afdaling kostte nogal wat remkracht, maar uiteindelijk werd het dieptepunt bereikt.



De Loire in al zijn schoonheid ben ik deze reis in Bretagne ook al eens overgestoken. 





Prachtige bloemen staan er op de brug.



Mooie onweerswolken ook op de achtergrond. 


Het vervolg is net als het traject van gisteren voor mij een déjà vu, al zal ik het de vorige keren nog wel fietsend gedaan hebben. Nu heb ik op deze fiets een groot voorblad  wat zwaarder trapt en ik wil de fiets en mijn knieën niet forceren. Een vorige keer ben ik daar ergens rechts een inham ingegaan waar ik gekampeerd had en nu trof ik na een uur lopen weer zo'n gat. Misschien was het hetzelfde, maar het betekende voor mij een welkome afsluiting van deze reisdag, temeer daar er onweer was aangekondigd.


Daar links liep vroeger de hoofdweg. 


Het onweer kwam niet en ik heb een beetje geluierd. Door niet door te zijn gefietst is de kans verkeken om morgen de markt van Chambon sur Lignon te doen, waar ik vaak met Wim ben geweest, samen met zijn auto. Het was wel leuk geweest als wij elkaar daar zouden treffen, maar het is niet zeker dat hij daar morgen heen gaat. Ik heb het expres nog niet gevraagd.
Natuurlijk heb ik net weer uitgebreid gekookt.




Vanmorgen in Craponne was er koffie en op het terras was ook een schattig musje aan het rondscharrelen. 




Buurvrouw Monique stuurde mij een filmpje van een zwerm vogels die over mijn boot vlogen. Dat staat op de status van WhatsApp samen met het vogeltje op het terras.

Tot Les Costilles is het nu nog 86 kilometer te gaan/fietsen.





Uitdrukking van de dag. (Frans) 



Se donner des noms d'oiseaux


Letterlijk: Elkaar vogelnamen geven. Dit staat in Frankrijk voor: elkaar uitschelden 


Prettige avond. 


B o n n e  S  o i r é e.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten