zaterdag 6 maart 2021

Veel te koud.

 Hellup......was net mijn gedachte toen ik het vuurtje aanstak voor het avondeten.
Toen al koud en de koude nacht moet nog komen van min vier.
Dit heb je als je het weerbericht allemaal te goed weet.
Wat ik laatst schreef is nu ook weer waar:" De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest".
Want nu moeten eerst drie dagen van deze kou worden doorstaan en daarna regen.
Als je dat niet weet dan neem je alles zoals het komt en beleef je alles veel intenser.
Op andere reizen heb ik het vaak zo gedaan:de radio uitzetten als het weerbericht komt.
Dat moet nu ook maar weer geprobeerd worden.

Het was vandaag vrij snel fietsen met het nieuwe voorwiel erin. De wind blies flink in de rug.
Zo rond twaalf uur vertrokken vanaf de kampeerplek.
Daarvoor bezig geweest met de fiets en ook met het verzamelen van energie voor de smartphone. Er was redelijk wat zon daar tussen de bomen door.
Maar daar moet ook iets mee gebeuren. Bij 60procent lading duikelt hij naar de 2 procent. Toen hij bij het opladen bij de 50 was stond hij na een half uur plots op 100, en daar is hij de hele middag op gebleven.

Als ik bij Anneke ben kan ik in St Brieuc eens kijken of daar een telefoonzaak is. Haar man Emmanuel heeft gouden handen en misschien kan hij het al.
In ieder geval denk ik dat hij me kan helpen met het voorbagagerek, waarvan ik zag bij het monteren van het nieuwe wiel dat de aanhechting op de voorvork inderdaad aan het scheuren is. Zelf heb ik deze punten vast uitgebreid met touwtjes verbonden.
Hoe dan ook moet dit rek behouden blijven, want een andere is in Frankrijk zeker niet te vinden. In Nederland al moeilijk.
Thuis op de boot had ik er nog wel twee liggen, thuis op de boot had ik ook nog twee betere voorwielen. En ook heb ik een van Frans gekregen voorrem daar gelaten.
Die welke er nu op zit grijpt te hoog in en remt daarom op de band in plaats van op de velg.
Bovendien is de as van het nieuwe wiel iets te dik voor de gleuf, anders zou de rem nog wel net goed terecht kunnen komen op de velg.



Wat dit betreft ook weer werk aan de winkel voor Emmanuel.

Mijn voorlopige einddoel komt elke dag trouwens wat meer in zicht. Maar voor de regen over drie dagen zal nog wel niet lukken.



Fietsend door een dorpje werd ik aangehouden door een stel mensen die bij een café stonden te kletsen."Voulez vous une bière" werd me toegeroepen, waarop ik zei dat ik het een heel aardig aanbod vond, maar dat ik dat niet drink.
"Waar ga je naar toe"? "St Brieuc", was mijn antwoord. *Respect*, kreeg ik daarna weer te horen. "au revoir, arrivederci", riep ik op mijn beurt al wegfietsend.
Eigenlijk, dacht ik later, had ik best koffie kunnen vragen. Dat lust ik wel en hebben ze natuurlijk in dat café ook.

Maar er was zojuist weer wel een volledige maaltijd op het vuur bereid.




Dit plekje in weer een bos is minder vrij dan de vorige. Onverwachts kwamen er net enkele auto's over het paadje in de buurt. Misschien durf ik dan morgenochtend niet zo'n groot ontbijtvuur aan te leggen. Maar meestal ben ik wel vroeg op, dus wie weet.
Een beetje warmte na het opstaan doet erg goed.
 
Nu dan, het is zover, ik mag weer in de slaapzakken. Eventueel een trui extra als het te koud wordt. Een dubbele tent( zie foto boven) helpt misschien ook al.
Vorige nacht had ik het trouwens niet koud.

A demain, ofwel: Tot morgen.
Bij leven en welzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten