donderdag 16 september 2021

Corveedienst hier op het erf.

 Om de kantjes er niet vanaf te willen lopen had ik aangeboden om op ons gezamenlijke erf de kantjes af te steken van ons privéweggetje.



André heeft als zijn taak opgenomen om overal het gras kort te houden, wat voor mij natuurlijk helemaal niet hoeft. Ook dat afkanten hoeft voor mij niet,maar als André en de andere buren dat fijn vinden is dat wel een klusje voor mij.
"Ja, want André heeft ook al voor de boten gezorgd toen het zo hoog water was in de zomer", zei de buurvrouw toen we het erover hadden.
Vandaag moest ik eerst thuiskomen van de logeerpartij bij Frans, die ik gisteravond op de valreep toch nog trof.



Mooie bloemen onderweg tegengekomen.



Daarna met mijn corveedienst begonnen, in afwisseling met andere bezigheden, zoals de restauratie van mijn zwart-wit kunstwerken, vorig jaar gemaakt ,en al bezig te verkleuren.



Geleidelijk worden de sterren weer als nieuw:



De aaigevoelige paarden weer omarmd:



Een beetje opruimen van omgevallen brandhout en dan kunnen we hier in de nazomer nog gezellige bijeenkomsten krijgen.



Ik denk trouwens dat ik die vlonder nu al ga gebruiken om de tent op te zetten voor vannacht, want binnen begint het gedoe met muggen alweer die je uit de slaap houden.
Een ongemak dat in Frankrijk niet bestond.

Vanmorgen een afspraak gemaakt met de heer Janssen.
Aanstaande maandag rond drie uur word ik in Ede verwacht. In ieder geval een leuke fietstocht.

Morgen hoop ik dan ook een begin te maken met een lange serie optredens. Daar heb ik vooral zin in in deze nu begonnen Nederlandse periode. In Frankrijk is mijn nieuwe " repertoire spontane" heel goed aangeslagen, en nu is het interessant te zien hoe ik in Nederland de mensen gek kan maken.

Morgenmiddag Kerkdriel of Druten. Daar is dan markt.

Tenslotte nog deze foto van de in mijn ogen prachtige bloemenrand, aangelegd door kapper Jan. Dinsdag was ik m vergeten te laten zien.



Een fijne avond gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten