vrijdag 19 augustus 2022

Wineke in de put, daarna ik. Beide onbestemd qua nabije toekomst.

 Goedenavond.
Kwart voor negen, Wineke net weg. We hebben heerlijk samen ratatouille gegeten.
Wineke vroeg mij vanmorgen of ik tijd had om naar haar toe te komen. Ze had gemerkt dat haar water troebel werd en wilde daartoe haar waterput schoonmaken. Er zou modder in de leiding lopen. Maar ze vond het verstandiger om iemand erbij te vragen.
Ik kon en het kwam mij goed uit, want moest ook boodschappen doen vandaag. In Lamastre haalde ze me op,zodat ik niet een uur flink in de klim hoefde om bij haar te komen.
Bij aankomst ben ik vrij snel in de put afgedaald







Gelukkig ook weer uit de put geklommen.


Er zaten in de aanvoerpijpen veel boomwortels.
Ik weet uit ervaring met mijn eigen bron dat je die juist zoveel mogelijk eruit moet trekken en dat deze de hoofdoorzaak van het troebel wordende water zijn.



Zo trots als een visser die een grote snoek gevangen heeft sta ik daar met de veroverde boomwortels.

Behalve dit waren er vandaag nog meer nuttige activiteiten, door mij en door Wineke verricht.
Zo heb ik vanmorgen de koelkast uitgezet om hem te laten ontdooien. Ben namelijk nogal onbestemd. Bij het opstaan had ik een toernee in gedachten met de accordeon, maar het zou best kunnen zijn dat die uit gaat lopen op een reis. Bretagne, Nederland, Spanje....Alles kan en combinaties ook.
Tot mijn verrassing heeft Wineke die onrust ook. Ze is ook van plan ergens naar toe te gaan, maar weer niet precies waar. Heeft haar reisauto al min of meer ingericht om vandaag of  morgen te vertrekken.
Het werd dus niet vandaag. Ze besloot eerst die put in orde te maken en later is ze naar mij gekomen en had ik een lekkere ratatouille klaargemaakt. Een filmpje van de bereiding staat nu op de status.



Vandaag had ik ineens de moed om aan mijn fiets te gaan sleutelen. En het is me gelukt om de remmen weer  in orde te krijgen. Een heel normale klus voor de meesten, maar voor mij een prestatie.
De gisteren gewassen slaapzak heeft vandaag drie spoelbeurten gekregen in de badkuip.





En daarna lag ie de hele middag te zonnebaden in wat vroeger voor mij een luie stoel was, maar nu zijn beste tijd heeft gehad.


 

En nu, half tien,mag ik zelf weer bijna naar bed. De duisternis heeft Les Costilles omhuld.
Een goede nachtrust gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten