donderdag 18 augustus 2022

Twijfelachtig over nabije toekomst.

 Een vriend met wie ik net belde vroeg me wat mijn plannen zijn als de toeristische maanden over een kleine twee weken voorbij zijn. 
Het kan alle kanten op en het antwoord is vooral afhankelijk van of ik hier naar mijn oor laat kijken of in Nederland door mijn huisarts.
Vanmorgen had ik eindelijk na veel getwijfel dan toch maar gebeld naar een dokter in Lamastre om een afspraak te maken. Zij had mij een aantal jaren geleden onderzocht vanwege nierstenen en mij doorverwezen naar een uroloog. De secretaresse vertelde echter dat ze geen nieuwe patiënten aanneemt. Dus ik terug naar de twijfelstand. Toch maar eerst naar Spanje gaan in oktober? Of naar Nederland fietsen binnenkort? Breien helpt dan wel om een beetje orde in de chaos in mijn hoofd te krijgen.
Ook kwam er bezoek van Michel, die hier tot zondag buurman is en wie ik op weg hiernaartoe in zijn hoofdverblijfplaats in de Elzas bezocht heb. We hebben samen weer gebeden. God weet hoe het verder moet!
Met buurman Dédé gaat het niet goed. Michel is pas bij hem op bezoek geweest in het ziekenhuis.Hij kan nauwelijks nog lopen en dat is toch een voorwaarde om naar huis te kunnen.
Op weg naar de blogplek heb ik zijn hondje nog wat aandacht en lekkers gegeven. De poes deelde ook mee.



Mijn slaapzak moest nodig gewassen worden en dat is nu gaande. De ketel is ermee gevuld en een short kon daar nog wel bij.


Straks of morgen spoelen in de badkuip die voor zijn eigenlijke doel nog maar sporadisch gebruikt is.

Gisteren op de terugweg van Le Cheylard naar huis ben ik even stil gaan staan bij het verhaal dat bij het begin van Saint- Basile op een bord prijkt, wat ik tot nu toe telkens voorbijgereden ben.


Attentie Fransen.
U betreedt dit grondgebied op eigen risico.
Hier hebben wij kerkklokken die regelmatig luiden, hanen die heel vroeg in de ochtend al kraaien en kuddes die in de nabijheid leven.
Er zijn zelfs dieren met bellen om hun nek.
Er zijn boeren die werken om u van voedsel te voorzien.
Als u hier niet tegen kan dan bent u hier niet op de goede plek.
Zoja, dan hebben we hier goede producten van eigen grond en getalenteerde vakmensen die blij zijn u kennis te kunnen laten maken met hun kundigheid en productiviteit.



Gisteren op diezelfde terugweg heb ik een filmpje gemaakt van het traject over een oude spoorweg. Dat staat vanaf acht uur op status van Whatsapp. De foto hieronder maakt er deel van uit.


 

Een prettige avond is mijn wens en een smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten