dinsdag 30 augustus 2022

Onderweg van Nonny naar Nanny. Het eten koken leek in het water te vallen maar..........

 Ergens tussen Nonny en Nanny staat een huis, of beter: stond een huis. Het is nu een voor mijn ogen prachtige, beetje majestueuze ruïne geworden. Toen ik dit zag vanaf de weg was ik meteen verkocht.



 Ik had me net voorgenomen de volgende beboste heuvel op te klimmen en daar in het bos te duiken. De tocht stopte dus iets eerder.
Na me toegang tot de wei verschaft te hebben door een poort open te maken was de fietsenstalling gemakkelijk te vinden.



Maar even later kreeg de fiets zijn uiteindelijke standplaats tegen deze reusachtige boom.




Toen de tent eenmaal stond ben ik op mijn gemak het eten klaar gaan maken. Maar toen ik een vuur aan wilde gaan leggen begon het te regenen. Snel takken verzameld, papier en karton in gereedheid gebracht, maar de grote druppels die weldra vielen doofden mijn beginnend vuurtje. De tent even ingegaan en bedacht dat ik uit de fietstas nu maar mijn campinggasje moest halen om binnen te koken. Of........ik herinnerde me opeens dat ik in het enige deel van de ruïne waar ik in kon een open haard had gezien bij een eerdere inspectie.
Hier koken leek me een leukere oplossing dan in de tent en van die grote reusachtige boom kon ik genoeg redelijk droge takjes plukken om daarmee mijn tweede vuur te openen van deze avond.



Daarna ben ik het wel lekker op gaan eten in de tent, bij het geluid van gestaag vallende druppels.
Buiten zag je rook uit de schoorsteen komen, maar dat was niet zo duidelijk.



Als je goed kijkt zie je rookpluimen die voor de boom langs omhoog gaan.


Vanmiddag bij Nonny vertrokken met als volgend doel een bezoek aan Nanny, haar tweelingzus, die ongeveer tachtig kilometer noordelijk woont. Terwijl ik Nonny al heel lang ken heb ik Nanny nog nooit ontmoet. Dat gaat binnenkort dus gebeuren.

Bij het huis van Nonny hoort een waterput, waar ik vanmorgen eens ingekeken heb. Je zag mooi rimpelend water in de diepte en een filmpje ervan is straks te zien op de status.



Nu is het alweer bijna acht uur in de avond en de regen is opgehouden maar ik ben wel in de tent gebleven waarin ik straks weer lekker hoop te gaan slapen.
Een goede nachtrust is mijn wens.

     B o n n e     N u i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten