woensdag 26 oktober 2022

Weer geen internet vanmorgen, maar foefje ontdekt. Fietsen door een oerlandschap.

 Goedenavond, daar ben ik weer. Dit keer gezeten tussen de olijfbomen. Die geven niet zoveel beschutting tegen wind, waar ik altijd beducht voor ben. Hier geen ruïne om me in te verschansen, zoals gisteren. Maar de windvlagen die er net waren zijn opgehouden lijkt het.



De dag startte nogal onzeker omdat de lucht steeds grijzer werd. Het leek of er regen aan zat te komen en daarom startte ik meteen mijn telefoon om dat bij Weeronline te bekijken.
Echter, net als gisteren de hele dag verscheen het teken van 4g niet. Smssen ging wel en Andries stelde me gerust door Het weer in Pamplona te bekijken en te vertellen dat daar zon en wolken, maar geen regen werd verwacht
. In mijn achterhoofd had ik vannacht toen de sterren prachtig fonkelden dat ik een halve dag hier zou blijven om mijn spullen op te laden, om voor de regen te schuilen was blijven dus ook niet nodig en zo ben ik rustig gaan inpakken om rond elf uur mijn huiselijke plek achter me te laten.
Nauwelijks op weg kwam ik op een helder idee. De telefoon sprong gisteravond namelijk op 4g, precies nadat ik Piet gebeld had. Ik wilde hem vragen de lezers in te lichten dat de blog niet kon verschijnen. Was het wel toevallig dat de 4g het na dat telefoontje ineens wel ging doen, vroeg ik me af?  Ik besloot één van mijn vrienden, Narda, te bellen. En laat nu inderdaad na die verbinding met haar de 4g weer verschijnen, vergezeld van alle apps die eerder niet verstuurd konden worden. Foefje gelukt dus, en daar ben ik blij mee, anders had ik mijn route aan moeten passen via een omweg door Pamplona om daar met WiFi onder andere mijn wederwaardigheden op te schrijven.
Ben nu benieuwd wat het morgen gaat worden als ik het apparaat weer aanzet. Misschien spoort me dit aan om wat vaker mensen te bellen, want niet iedereen houdt van appen.
En wat ontdekte ik vanmorgen op een dichtgemetseld raam in mijn ruïne:


Een santiagopelgrim die deze herberg ook ontdekt heeft en wel op 17 april 2021.




Dus heb ik mijn naam er ook maar bijgezet.




Het is duidelijk dat ik op het goede pad ben om in Santiago te komen.



Zelfs stond daar in één van de schaarse dorpen waar ik doorheen kwam een echte hostal.
Daar dronk ik koffie en had een gezellig praatje met een bewoner. Hij vertelde dat er in deze hostal maar weinig pelgrims overnachtten, omdat dit niet de hoofdroute naar Santiago is.



Je ziet, het is nog een eindje fietsen voor mij, maar deze 792 kilometer is volgens mij berekend als je over Pamplona gaat en dat is om.



707 kilometer liggen er nu nog voor mij als ik de blauwe route volg.



Vlak na vertrek vanmorgen zag ik dit liggen, het lijkt wel een soort Pompeï.





Hier een stukje parkoers dat voor me lag. Gelukkig was mijn weg de meest linkse en hoefde ik niet door die tunnels.




Een stukje verder ben ik er al bijna bovenop.




En bij de afdaling komt te autoweg weer naast mijn rijbaan.


Gezellig dat de lezer zo een beetje mee kan fietsen met mij. Op de status van Whatsapp kan dat nog duidelijker.

Nou mensen, ik houd het weer gezien voor vanavond. Tot morgen


H a s t a    M a ñ a n a .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten