zaterdag 29 oktober 2022

Zon vandaag, dus laden geblazen.

 Vanmorgen zag ik al heel snel een grote ruïne liggen, badend in een aarzelend zonnetje. De moeite waard om even te gaan kijken en ondertussen het weer een beetje af te wachten.



In ieder geval meteen bij aankomst vast mijn laadstation uitgestald.


Het leek dezelfde kant op te gaan als gisteren, want de zonnestralen werden eerder minder dan meer. Toen ik een uur later op het punt stond maar weer te vertrekken bedacht de zon zich blijkbaar. Toen alle spullen van de fiets gehaald en het meeste in het gebouw gezet, terwijl het zonnepaneel bleef staan. Boodschappen doen was nu aan de orde. Een klein risico wel om alles onbeheerd achter te laten, maar de kans leek me heel klein dat hier mensen zouden komen die dan ook nog de intentie zouden hebben om iets mee te nemen. Een dorp met supermarkten bleek  slechts vier kilometer afdalend van deze plek af te liggen.


Een winkeljuf kwam me vertellen dat de fiets niet tegen het gebouw geplaatst mocht worden, maar hier moest staan.

Het dorp bleek bruisend van gezelligheid te zijn en het was een dubbel genot om hier koffie te drinken.


Op de status van Whatsapp hoor en zie je er meer van.

Grappig is het om te zien hoe hier de geoogste pepers gedroogd worden.



Thuisgekomen na de klim van vier kilometer trof ik naar verwachting alles aan wat ik aan bezittingen op reis heb.
Het was en is de hele dag erg winderig. Rondom het huis was er geen plek waar het niet waaide, maar vlakbij staat wel een bosje, waar ik het hele zaakje naartoe getransporteerd heb.



En ondertussen is het bijna afgelopen met de zon en dientengevolge het daglicht. Het voelt dan even wat mistroostig hier in mijn eentje tussen de bomen te zitten.



Vandaag is de blog voor de verandering eens geschreven voor het bereiden van de maaltijd.
Het is nu zeven uur.
Op dit moment ontstaat er trouwens een probleem.
De internetverbinding is uitgevallen. Sinds ik in Spanje ben is de 4g er nooit als ik de smartphone opstart. Een foefje heb ik ontdekt: iemand bellen en dan is de verbinding er. Maar nu verdween de verbinding uit zichzelf. Na even gebeld te hebben met Piet is alles weer in orde en kan ik het geschrevene posten.

H a s t a   L u e g o

                     T o t   l a t e r .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten