zondag 2 oktober 2022

De aftrap is genomen, maar die moest over. Beetje unheimisch gevoel bij begin van de reis

 Rond vier uur was de aftrap voor de reis. 





Maar toen ik net de hoek om was na driehonderd meter bedacht ik dat de theezakjes niet meegekomen waren en een pot thee bij het ontbijt morgenochtend is toch wel belangrijk voor een goede start van de dag. Dus eventjes rechtsomkeer gemaakt om een kwartier later een herstart te maken.
Een beetje unheimisch voelt h de eerste kilometers van de reis. Het was ook weer wennen aan die andere fiets die minder comfortabel zit en minder stabiel is. Om het stuur recht te houden vereist meer concentratie.
Het unheimische gevoel werd net nog versterkt toen ik bij aankomst op het kampeerplekje de tassen anders wilde doen en daarbij een van de stieken helemaal om de as van het achterwiel en de freehweel draaide. Het zat zo strak dat ik moest sleutelen om  het wiel eruit te halen.
Totaal onnodige problemen en ik was heel kwaad op mezelf. Nu maar hopen dat er geen bewegende delen geforceerd zijn.

Yvon en Olivier heb ik en passant nog even goede dag gezegd en weer eens afscheid van genomen voor onbepaalde tijd.
Op de col tegenover Les Costilles ben ik nog even stilgestaan.



Met uitzicht op mijn stekkie dat ik weer even achter me gelaten heb.




Tijdens de afdaling even hier stilgestaan.



De kastanjes zijn volop aan het vallen nu. Een beetje uitkijken waar je fietst is gewenst, wil je niet meteen lastig gevallen worden met lekke banden. Op veel plaatsen zijn netten neergelegd om gemakkelijker de kastanjes te kunnen rapen.



In Vernoux ben ik even de kerk ingestapt om voor de reis bescherming te vragen en ik constateerde dat in die kerk een afdeling was die heel sereen aanvoelde.


In Vernoux dacht ik eventueel een pizzeria te vinden want heb geen groentes bij me. Die vond ik niet, maar ik had wel veel uien in de fietstassen en aardappelen plenty. Mijn buikje is daarmee ook goed vol gekomen.
Tot half zeven had ik ongeveer doorgefietst en mijn ligplaats is ongeveer vijfentwintig kilometer van huis.



Weet helemaal nog niet hoe ik ga rijden naar en in Spanje, maar voorlopig wil ik op Montpellier aan koersen.

Welterusten

B o n n e   N u i t.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten