maandag 10 oktober 2022

Van de nood een deugd maken: Even afgesloten van de buitenwereld

 Mijn zonnepaneel laadt veel te langzaam op naar mijn gevoel. Het betekent dat mijn energieverbruik niet bij te houden is op een zelfstandige manier. Iets wat voorheen met het de vorige oplader gemakkelijk ging.
Net als gisteren ben ik vandaag ook nog op het prachtige plekje gebleven, maar dit heeft in totaal maar voor één dag energie geleverd. Een maatregel die ik neem is om het apparaat voorlopig een groot deel van de dag uit te laten, waardoor ik onderweg minder foto's zal maken.
Hierdoor kom ik echter wel terug in mijn oude manier van reizen toen ik qua gedachtes en ervaringen helemaal op mezelf aangewezen was. Je staat dan meer open voor wat er om je heen gebeurt en je leert zuiver naar je innerlijk te luisteren.
Vanmorgen toen ik nog aan het ontbijten was kreeg ik meteen al bezoek. Het was een man die gehoord had dat het huis te koop stond en kwam een kijkje nemen. Hij was bezig zijn leven te veranderen. Had niet lang geleden afstand gedaan van zijn koeien, wilde het allemaal wat rustiger aan doen. Hij was geïnteresseerd in mijn reismanier van leven. Had afgelopen zomer voor het eerst een fietsvakantie beleefd in de zuidelijke Alpen. Hij is nu bezig zijn angst voor het onzekere los te laten en het gewoon aan te gaan. Mijn reactie was dat iedereen anders in elkaar zit en in andere fases van zijn leven zit dan de ander. Je moet de tijd nemen en wachten tot je aan iets toe bent.
Toen hij vertrok en we elkaar warmhartig de hand schudden zei hij heel blij te zijn om vandaag naar het huis te zijn komen kijken, vanwege onze ontmoeting.
Vanmorgen weer naar het dorp gefietst voor boodschappen en koffie, maar ook om in een café mijn powerbank even aan de stroom te leggen. Onderweg zie je struiken die bezaaid zijn met huisjesslakken. Een mooi gezicht.





Hoewel de dag grijs begon is het zonnetje weer goed doorgekomen. Dit was nog niet het geval toen ik terugkwam van mijn uitstapje.




Dit plakkaat staat trouwens op de voorgevel.


Verboden toegang, privé-eigendom. Vergeet niet te lachen, er wordt een foto van u gemaakt, staat er vrij vertaald.


Het huis bestaat echter uit twee woningen, met twee verschillende eigenaren, weet ik nu van de aspirant koper. Van het andere gedeelte staat wel alles open en mijn fiets had er vanmorgen in gestaan voor het geval het zou gaan regenen.

Wel aan, het is kwart over vijf. Straks weer voor het eten zorgen en nu nog even genieten van het mooie hier.

Tot morgen.  

      À  d e m a i n.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten