dinsdag 11 oktober 2022

Weer op de fiets gestapt. Ontmoeting met Tom in het vooruitzicht.

 Vanmorgen heb ik mijn standplaats van twee dagen weer verlaten. Weer verder in de richting van Lourdes, wat nog zo'n driehonderd kilometer was.
Tot mijn verrassing was er bericht van Tom, dat hij op dit moment juist in Lourdes is met een bevriend gezin. Tom is de vriend die van strobalen en leem huizen bouwt en al doende vrijwilligers het vak laat leren in workshops. Hij is al vaak in de blog voorgekomen, evenzovele keren dat wij elkaar weer eens troffen.
Na verder heen en weer schrijven blijkt dat hij in het weekend in plaatsen op mijn route afspraken heeft.  We gaan elkaar dus ontmoeten, is de bedoeling, en wel in Saint-Girons. Tom weet dat daar op zaterdag een grote en interessante markt is, de grootste van het departement de Ariège. Zelf herinner ik me vaag dat ik daar ooit al eens gespeeld heb.
Saint-Girons ligt ongeveer halverwege waar ik nu ben en Lourdes. Honderdtien kilometer in drie dagen is voor mij een makkelijke klus.

In de buurt van Carcassonne kruiste mijn route voor het laatst het beroemde kanaal, dat ook wel Canal de l'humanité wordt genoemd, omdat het waarschijnlijk heel veel met de mensheid van doen heeft. 

Het Canal du Midi vanaf mijn lunchplek.


Niet veel fietsers heb ik vandaag gezien, maar de dame die even in een winkel was was kennelijk ook op reis en had prei op het programma voor het warme eten.


Prei was ook mijn idee voor vanavond in combinatie met de kwart pompoen die nog over was van het diner van afgelopen zondag.



Voor de fruitvoorziening zorgden onderweg restanten van de druivenoogst.




Een mensenhand is gauw gevuld.


De tent staat nu toevallig ook tussen de druivenstruiken.


Mijn zonnepaneel heb ik vandaag bevestigd op de bagage, en heeft toch aardig wat opgeladen.
Misschien valt het mee met mijn sombere voorspelling dat het mijn verbruik niet bij kan houden.



Kwart voor acht inmiddels, de duisternis valt in en ik mag weer in de tent duiken. Hoor ondertussen wel rare geluiden in de buurt die mij onrustig maken. Morgen lees je wel wat er aan de hand is en of ik rustig heb kunnen slapen.

Welterusten toch maar vast, is mijn wens.

B o n n e   N u i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten