woensdag 5 oktober 2022

Lekke band beëindigt deze etappe. Word hier gek van de vliegen.

 Ineens was het afgelopen vandaag. Wat te verwachten was gebeurde: De achterband ging lek, hoewel de oorzaak toch niet het versleten loopvlak lijkt te zijn. 




Bij nadere inspectie van de binnenband bleek het gat, of een van de gaten in ieder geval, meer aan de zijkant te zitten.
We zullen het merken morgen en hopen dat de nieuwe binnenband niet weer lek gaat dan.
De buitenband die nu erop ligt vond ik toevallig in een gereedschappenruimte onder een bank in de stacaravan. Het is een opvouwbare band, ooit lang geleden gekocht blijkbaar. Wist ik niet meer.



Ziet er niet uit als een band die mooi om het wiel gaat passen.




Maar ziedaar, even later oogt het geheel toch netjes.
Op de status van Whatsapp zie je hoe het wiel draait en er maar niet genoeg van krijgt.


Niet ver van de plek waar ik constateerde dat het mis was met de band zag ik wat bomen en struiken waartussen ik kon kamperen. Niet helemaal een geweldige plek, maar wel privé.



Vóór de reparatie.


 Wel word ik bestookt door vliegen, om gek van te worden. Eerst een lange broek aangetrokken, later ook sokken, maar ze blijven vervelen en zitten op mijn armen, handen en neus. Straks vroeg de tent in na daar eerst een razzia gehouden te hebben.
Het bereiden van het warme eten komt na de blog vandaag.
Afgelopen nacht niet goed geslapen vanwege mijn knie. Af en toe komt er een pijnscheut en daar word ik dan wakker van. Het maakt me vooral gespannen omdat een ongestoorde lig niet verzekerd is. Meestal voelt ie normaal aan, en ook overdag is dat het geval. Dus veel zorgen maak ik me toch niet, aannemend dat het komende nacht zich niet herhaalt. De reis wil ik toch wel graag voortzetten, heb de smaak goed te pakken en ik vind het nu ook fijn om lekker door te rijden, hoewel door die lekke band de dag enkele uren eerder opgehouden is dan het plan was.



Vanaf hier is het nog vierhonderdvijftig kilometer tot Lourdes.

Tijdens de koffiepauze in Nîmes had ik een geanimeerd gesprek met iemand die op dat terrras een biertje nam. Hij was zelf 83, maar zag er veel jonger uit.
Had in zijn werkzame leven een aannemersbedrijf.
Fietsen deed hij toch maar niet meer.

Nou mensen, ik ga aardappelen schillen en vandaag komt er pompoen bij. Misschien houdt het vuur de vliegen op afstand, zodat ik even rust heb.
Een prettige avond nog.

B o n n e    S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten