zaterdag 18 maart 2023

Morgen naar Rosa in Barcelona, maar veel misverstanden tussen ons.

 Tjonge, wat een misverstanden vandaag tussen Rosa en mij. Na aangekondigd te hebben dat ik morgen op bezoek wilde komen reageerde ze dat ik van harte welkom was. Maar op de een of andere manier had ze begrepen dat ik vandaag al zou komen. Tot dat besef kwam ik vanmiddag, toen ze deze foto stuurde, met de mededeling rij voorzichtig en ik wacht rustig op je.


Eerst vond ik dat ze de tafel al heel vroeg gedekt had voor morgen, maar toen ik het even navroeg bleek ze inderdaad mij vanavond al te verwachten. Toch had ik geschreven dat ik mañana zou komen om drie uur. Maar mañana betekent behalve morgen (de volgende dag) ook ochtend. Dacht ze misschien dat ik midden in de  nacht om drie uur wilde arriveren?
Heel eventueel had ik haar huis vanavond nog wel kunnen halen, maar ze verwacht me nu morgen en ik ben gaan kamperen in het laatste stukje natuur voor de stedelijke agglomeratie van Barcelona.


Genoeg plek voor een tent hier.



Het eten smaakte me weer voortreffelijk hier, terwijl de tafel al gedekt stond in Barcelona.

Het was niet het enige misverstand tussen ons. Na haar toezegging dat ik bij haar mijn kleren kon wassen en me douchen wilde ik terugschrijven dat vooral mijn benen gewassen moesten worden. Daarvoor gebruikte ik het woord gambas. Maar gambas zijn in het Spaans garnalen. Ze stond al op het punt om die te gaan kopen omdat ze dacht dat ik bedoelde dat ik daar erg van hield.




Daarna dacht ze ook nog dat ik mijn schoenen wilde wassen en kreeg dit plaatje toegestuurd.



Dit allemaal omdat ik dacht dat benen gambas zijn in het Spaans. Maar mijn vergissing snap ik nu. In het Italiaans, en niet in het Spaans is de betekenis van benen gambas. Er is hier dus sprake van spraakverwarring.

Het traject van vandaag had een pas in petto.


Dus er kwam nogal wat klimwerk aan te pas.
Voor en na deze pas dronk ik koffie. In beide gelegenheden was het gezellig, hoewel 
de eerste tegen twaalf uur ging sluiten en ik vrij snel op moest stappen. Wel kreeg ik bij het afrekenen te horen dat eerdere klanten voor mij de koffie al betaald hadden en ze wensten me buon viaje, goede reis, toen ik de deur uitstapte. Dit is al de tweede keer deze week dat het me zo verging. Op mijn verjaardag was de koffie plus de koek gratis, zo bleek achteraf.
In het tweede café zat een mannetje zo gezellig te eten dat ik het niet laten kon er een opname van te maken. 




Toen ik daarmee bezig was kwam de barvrouw mij juist de koffie brengen en ik zag aan haar houding niet  dat ze mij brutaal vond. Het een en ander kun je zien op de status van Whatsapp.

Inmiddels is het half zeven en een fris windje trekt door het bos. Ik ga lekker de tent in en neem nog een toetje. Een fijne avond gewenst en morgen zien we elkaar bij Rosa.

B u e n a s   T a r d e s .

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten