maandag 27 maart 2023

Hoera, onze stroman Tom is jarig. Begonnen met het hechten van de truidelen

 Goedenavond. 
Een gedenkwaardige dag vandaag, want vriend Tom is jarig. Tom Rijven is de man die overal in Europa, maar vooral in Frankrijk en Spanje mensen instrueert om op een eenvoudige en natuurlijke manier huizen te bouwen, die bovendien dan ook nog betaalbaar zijn.
Vandaag sta ik er nog eens bij stil wat een geweldige bijdrage hij heeft geleverd, en nog steeds, in het enthousiast maken van mensen over wat ze met hun handen kunnen. Ook bij deze gelegenheid wil ik jou zeggen:Tom, petje af.
Op de status van Whatsapp vandaag moedig ik allen die hem kennen (en niet kennen) aan met mij Lang zal Tom leven te zingen.


Lang zal Tom leven.



Hij leve hoog, hij leve hoog!

Vandaag is de trui uit de naalden gekomen.



Alle delen bij elkaar, verbonden door de hals.

In de sparwinkel waar ik boodschappen deed heb ik ook naar lucifers gevraagd. Eerst kwam de aardige mevrouw aan met een aansteker. Maar nee, het moesten per se lucifers zijn, fósforos. Ze moeten namelijk dienen als voorlopige hechtingen bij het in elkaar zetten van de trui.



De hechtingen erin, zodat ik precies weet waar de naaidraad zijn weg moet vinden.

Ondertussen dat ik hier in de tent lig te schrijven beginnen mijn benen van alle kanten te jeuken: muggen dus. Ik moet voortaan op gaan letten de tent hermetisch te sluiten om niet tijdens de slaap lastig gevallen te worden. 
Morgen is de kans zestig procent dat ik weer verder fiets. Ook kan ik hier nog de overige vijf van de acht truidelen in elkaar zetten. Maar dat kan natuurlijk overal.
Het slechte weer is in Frankrijk tot donderdag weer even weg.


Het wordt tijd dat ik de Pyreneeën eens van dichterbij ga bekijken.

Ondertussen begint het koolzaad hier te bloeien. Dat kan dan zo heerlijk stinken, vooral als hele velden ervan vol staan. Wij noemden het vroeger piskruid. Het zal een Brabantse benaming zijn, want het woord is op Google niet terug te vinden.



Maar hier bij de tent komt er af en toe de heerlijke geur van een koffiebranderij tot me. Waar die precies staat ben ik nog niet achter.
Nou, dit is het ongeveer voor vandaag, ik ben mijn verhaal weer kwijt.
Ik wens nog een prettige avond met veel doelpunten voor Oranje.

B u e n a s    T a r d e s .

3 opmerkingen:

  1. Ohhh Gerardo muchos ánimos, me gusta tu jersey, es precioso y muy trabajado. Muchas muchas felicitaciones a nuestro querido profesor y amigo Tom. Un fuerte abrazo para ambos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Muy gracias, Rosa. Es posible que voy a ver Tom en abril y le dare un abrazo de tu parte.

      Verwijderen