zaterdag 25 maart 2023

Vooruit met die klok: RELLOTGES ENDAVANT!

 Vandaag nam ik in het café de Catalaanse krant weer eens door. Komende nacht moet de klok vooruit gezet worden, staat er in: Rellotges endavant.



Ik vind het Catalaans een schattige taal. Met een beetje gepuzzel kan ik veel woorden afleiden.
Rellotges lijkt een beetje op horloges, waar in het Frans algemeen het begrip klokken mee wordt bedoeld. In endavant  zit het Franse avant in, wat voorwaarts betekent.
Het was zeer druk in en rond het café, toen ik er rond half een arriveerde, maar na een uurtje werd het veel rustiger en kwam de krant vrij.
Thuis was het vanmorgen eerst vrij kil en vooral vochtig. Dat merkte ik aan mijn breipennen die stroef door mijn vingers gingen. Toen rond elf uur de zon kwam merkte je meteen het verschil.
Vannacht was ik zorgelijk omdat ik op mijn knie lette die af en toe een pijnscheutje kreeg. Heel mijn mobiliteit hangt er vanaf omdat ik (nog steeds) geen rijbewijs heb en het ook nooit zal krijgen. Maar vandaag overdag ebde die zorg weer weg, omdat er weinig abnormaals aan te ontdekken was verder.
Ondertussen heb ik weer een hele pan eten op. De pompoenmaaltijd was heerlijk, evenals het sperziebonenmenu  gisteren. Het is niet altijd even lekker, maar meestal wel. Ik waardeer het elke keer weer dat ik met een tas vol etenswaren uit een of andere winkel kom elke dag. Voor de meesten van ons vanzelfsprekend gelukkig, maar het is lang niet overal op aarde zo.  Tegenwoordig kijk ik vaak naar het journaal.
Vanmiddag kwam er wind opzetten en in mijn bos was het ook niet aangenaam. In de tent was het wel windloos en na daar een dutje gedaan te hebben voelde ik me beter. Ben onder andere aan het prutsen gegaan met mijn trui, die nu zover is dat alle onderdelen aan elkaar moeten worden gezet. De finishing touch geeft altijd iets spannends.
Vandaag staat op de status van Whatsapp te zien hoe het vuurtje vanmorgen tevoorschijn kwam vanuit een rooktoestand.


Van zo.........



..............naar zo.


Het vuur van vanavond is nu helemaal uitgedoofd, maar voor morgen is mijn wens dat de innerlijke vuurtjes goed zullen branden.


B u e n   f u e g o .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten