zondag 12 maart 2023

De rivier de Ebro overgestoken, maar ga hem niet volgen.

 Goedemiddag. Er was een plan om de rivier de Ebro te volgen om dan in Zuidwest Frankrijk uit te komen. Maar besloten is om eerst naar Barcelona te fietsen en daar Rosa op te gaan zoeken. Rosa ken ik omdat ze ooit meedeed aan een werkkamp van Tom, waar de mensen leerden hoe ze zelf hun huis kunnen bouwen met de materialen leem en strobalen.
Dat desbetreffende kamp was vier jaar geleden in de buurt van Sevilla en ik bezocht Tom en de zijnen in het kader van ook een fietsreis.
Ruim een jaar geleden is ze al eens bij mij op de boot geweest. Ze was in Nederland omdat haar zoon daar getrouwd is met een Nederlandse vrouw.
Nu dus is mijn koers vooralsnog gericht op Barcelona.



Na Barcelona zie ik dan weer verder.

Ondertussen is de Ebro wel overgestoken vandaag.



Op naar het land achter de Ebro.



De Ebro.

Vandaag was weer een dag met veel wind. Het woei al flink door de olijfbomen van mijn kampeerplek. Blijven was mede daardoor geen optie. Het fietsen was een bezigheid die veel concentratie vereiste om  te zorgen niet van de weg geblazen te worden en een ongeluk te krijgen. Het was eigenlijk onverantwoord. Er waren wel enkele vervallen restaurants op mijn  route waarachter veel bomen stonden, maar ik reed toch liever door omdat er nog wat boodschappen gedaan moesten worden en ik koffie wilde drinken ergens.
Dat is gebeurd en het was een aangename zit. De nog steeds onstuimige wind is daarna in de rug gaan waaien en dat was gemakkelijker fietsen dan daarvoor en ook evenwichtiger.
Het is opmerkelijk dat hier de wind zo veelvuldig van richting verandert. Het zal met de zee te maken hebben. In de loop van de middag was het ineens weer een felle tegenwind en toen vond ik het welletjes en hoopte op een veilige kampeerplek die weer gevonden is.



Het is een heel ruim terrein met weer authentieke olijfbomen. Om hier te komen kwam ik door een olijfbomenveld in aanleg, met de fiets in de hand, over een vetbemeste bodem. Het had gekund daar te kamperen, maar even later ontdekte ik dit, en dit is veel beter.
Onderweg weer schilderachtige taferelen gezien, waaronder dit.



En dit.


Vanmorgen was het ook schilderachtig toen ik het gordijn opendeed van de tent en naar buiten keek.


Nu is het bijna zes uur en ga ik hout verzamelen voor het avondeten. Sperziebonen staan op het menu. Een smakelijk eten is mijn wens.


Q u e    a p r o v e c h e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten