vrijdag 3 maart 2023

Eerst de zon, toen Jupiter en Venus samen op de foto.

 Goeie avond zeg!! Terwijl ik buiten de samenstand van Venus en Jupiter stond te fotograferen, waren mijn sterren uit Den Bosch al op een achterstand gezet van vijf nul, na 23 minuten spelen.
Allereerst maar eens de hemelsterren onder de loep nemen. Venus en Jupiter staan deze dagen zeer dicht bij elkaar. Gisteren kreeg ik van mijn correspondente uit St Michielsgestel deze foto van het liefdesstel.




Op mijn foto was het wat later en moet je beter kijken om de twee te ontwaren. Maar als je de foto vergroot zie je ze ook.


De zon ging ook mooi onder vandaag en op de status van Whatsapp zie je hem in dertig seconden uitdoven.





Ik heb er de hele dag van kunnen genieten en er was veel minder wind dan de laatste dagen.
Het uitstapje naar Chilches leidde onder andere weer naar hetzelfde café van gisteren.
Bij de supermarkt verwachtte ik weer de man aan te treffen die voor de deur zat te bedelen en er niet goed uitzag. Ik wilde net als gisteren even gezellig met hem zijñ. Maar hij zat er nu niet en er stond wel een ziekenwagen. Misschien kwamen ze wel voor hem?
Op de muur van het schooltje staat deze tekening.


Er staat een spreuk op, maar die is in het Catalaans. Ik weet niet wat pau betekent, maar misschien heeft een van de lezers een Catalaans-Nederlands woordenboek. Ik kan het natuurlijk ook morgen iemand vragen.


De eerste stap naar pau is de opvoeding.
Maar wat pau betekent?

Inmiddels, zie ik, is het rust in Zwolle en is het zeven  nul inmiddels.
Ach ja, er zijn belangrijkere dingen dan voetbal.

Deze kerk staat er in Chilches.


Onderweg tussen Chilches en mijn verblijfplaats kom je dit tegen.



De bedrijvigheid in deze streek bestaat echter niet alleen uit werk in de sinaasappelteelt. Er staan grote fabrieken, waarvan ik soms de rook ruik.


Voor morgen teken ik waarschijnlijk weer bij om nog een dag te blijven. Straks mag ik weer naar dromenland. Ik hoop op mooie dromen maar op een nóg mooiere werkelijkheid.


B u e n o s  S u e ñ o s .

2 opmerkingen: