zaterdag 29 juli 2023

Een pracht stel medemuzikanten in Aubenas. morgen laatste markt van tournee in Vals Les Bains.

 Goedemiddag. Het is kwart over vijf en mijn tent staat vlakbij het plaatsje Vals les Bains , dat een kuuroord is. Ook is het bekend om zijn bronwater.
Hier is morgen waarschijnlijk de laatste markt van mijn tournee. Komend vanaf Aubenas was ik er al voor ik er erg in had. Half drie zat ik er te picknicken. De winkel Spar was nog tot vier uur dicht, en ik besloot om eerst een plek voor de tent te zoeken, hetgeen gelukkig snel lukte. Het is wel zeer warm. Maar hier tussen de bomen hou ik het denk ik wel uit.
Vandaag was ik weer helemaal verblijd met de ontmoeting met een stel prachtige muzikanten. Hij speelde accordeon en zij trommelde er flink op los. Beiden zongen ze erbij, zo te horen in het Spaans. Tussen hen in lag en zat een hondje. We hebben elkaar de hand gegeven en elkaars namen benoemd, maar ja zoiets vergeet ik meteen.







Hierboven houdt zij het ritme in de gaten terwijl beneden hij enkele kinderen zijn instrument voor houdt.

Het een en ander is te zien en te beluisteren op de status van Whatsapp vanavond.

Zelf had ik het ook weer prima gedaan vandaag, maar hoe zij speelden was echt klasse.
Bij aankomst vanmorgen iets na negenen moest ik eerst zoals vaak in hoge nood een toilet zien te vinden en die was gelukkig in de parkeergarage.
Toen ik mijn fiets bij de markt neerzette kreeg ik meteen al vragen over me heen van een marktkoopman. Hij was wel onder de indruk toen ik vertelde dat ik met fiets en accordeon alle markten in de omgeving bezoek. Dat is iets nieuws dat ik heel mijn doen en laten maar gewoon vertel, terwijl ik eerst alleen maar de mensen vertelde dat ik een fietstochtje maakte.
Op het laatst toen ik weer bij de fiets kwam, terwijl hij zijn spullen aan het inpakken was vroeg hij meteen of ik wat verdiend had, maar ik zei vooral dat het heel gezellig was. De verdiensten waren naar verwachting, maar het mooist vond ik weer het mogen aanschouwen en filmen van mijn soortgenoten.

De markt van morgen heb ik ook al vaak gedaan, maar de laatste keer is ook weer lang geleden. Daar zat alles krap op elkaar qua kramen. Een zenuwentoestand om je daar tussenin te wringen zonder irritaties te krijgen. De laatste keer was er ook een zenuwachtige marktmeester die probeerde te regelen waar ik moest gaan staan. Op een gegeven moment stond ik op een kruising waar net een ziekenwagen doorheen moest.
Paniek alom. Marktmensen om me heen hielpen me om weg te komen, de marktmeester kreeg het nu helemaal te kwaad.......
De vorige keer toen ik met deze tournee bezig was durfde ik de markt hier niet aan, maar er was ook een rommelmarkt, waar ik me kon verschuilen.
Nu durf ik het wel aan, ook omdat ik overal positieve reacties krijg. Ik heb er vertrouwen in dat ik ook in Vals Les Bains mijn weg wel kan vinden.

Zo, nu maar weer eens koken. Verse groenten hadden ze niet eens bij die Spar, dus nu maar een blik spinazie gedaan. Plus aardappelen, die nogal groen waren. Dus er maar veel vanaf schillen.

Uitdrukking van de dag. (Spaans)


Estar como un pulpo en un garaje.




Als een kat in een vreemd pakhuis zijn.



In het Spaans is ons vreemde pakhuis dus een garage.

Een fijne avond gewenst.


B o n n e    S o i r é e .





Geen opmerkingen:

Een reactie posten