zaterdag 22 juli 2023

Mobiele kapster en een ventilatorpet op zonne-energie op de markt.

 Goedenavond.
De dag begon voor mij weer heel vroeg. Half zes het bed uit en om half zeven zaten Wim en ik weer in de auto op weg naar de markt van Le Chambon sur Lignon.
Daar aangekomen iets na zevenen was het daar alweer een drukte van belang. Er was al heel veel uitgestald en er waren al klanten bij de groentekramen.

Bergen met bonen lagen klaar.

Op deze markt mogen de auto's van de marktlui niet blijven staan. Er moet daarom snel uitgepakt worden en de auto's moeten naar een parkeerplaats op twee kilometer afstand. Om terug te komen is er een gratis pendeldienst.
Vanmorgen was het nogal warrig. Na het uitpakken reed Wim weg, terwijl ik normaal mee ga. Nu bleek het goed uit te komen want de marktmeester vroeg me om de al opgestelde tafels tijdelijk te verplaatsen, om de leeggemaakte bestelwagen van de bakster door te laten.
Eerst snapte ik helemaal niet wat er gebeuren moest en waarom. Ik ben namelijk niet zo snugger wat organiseren betreft. En daar stond ik dan alleen, terwijl Wim weg was. Op het juiste moment viel gelukkig het kwartje bij mij en even later kwam ook Wim, die eerst schrok van de puinhoop die ik er (noodgedwongen) van gemaakt had. Maar de bestelwagen van de bakster kon erdoor en daarna konden we de orde weer netjes herstellen. En toen konden we rustig naar de bakker om er koffie te drinken met lekkernijen.

Tegenover onze kraam staat de wagen van de mobiele kapster Clémentine. 

Vanachter Wims kraam heb ik stiekem een filmpje gemaakt van de kapster in actie in de salon van Clémentine.
Op de status van Whatsapp is die te zien, en ook is er een filmpje van een vrouw die een pet van Wim op heeft met een ingebouwde ventilator op zonne-energie.


Door de zon gedreven draait de ventilator in de pet van deze charmante vrouw.

Met mijn spelen ging het redelijk goed vandaag. Af en toe werd ik wel met mijn oor geconfronteerd, maar het viel mee. Het fietsen terug naar huis vanmiddag vanaf Lamastre verliep ook goed en zelfs het vroege opstaan leverde weinig extra vermoeidheid.
Wim was ook redelijk tevreden. Morgen gaat hij weer, zoals elke zondag naar zijn favoriete Romans en ik waarschijnlijk naar een grote rommelmarkt in Lamastre. Het tournee dat ik aansluitend wilde doen in de hoogvlakte wordt waarschijnlijk afgeblazen omdat maandag regen verwacht wordt. Morgen het exacte weerbericht nog even bekijken.


Woord van de dag.


Astre du jour. (Frans)


Zon.


De Fransen noemen de zon ook wel "de dagster"



Voor vannacht zijn mooie dromen gewenst.


B o n n e s    R ê v e s .






Geen opmerkingen:

Een reactie posten