maandag 31 juli 2023

Van alle (zes de) markten thuis. Bert is er ook.

 Goedenavond.
Weer terug op het honk. Rond kwart voor twee vanmiddag kon ik de tournee van een week afsluiten in de wetenschap dat Bert op het eind van de middag zou komen. Hij kwam ongeveer om drie uur toen ik net de letters van zijn naam op de balustrade aan het spijkeren was.
Het was een hele tijd geleden dat we elkaar zagen, want het is anderhalf jaar geleden dat ik uit Nederland wegfietste.
Schrijven deden we elkaar niet veel, en bellen ook niet. Ondertussen is er wel veel gebeurd. Heel onverwachts is ruim een jaar geleden zijn vriendin Marjolein overleden met wie hij toen vier jaar samen woonde.
We hebben veel te bepraten, maar moest me toch verontschuldigen omdat ik hier op de blogplek mijn verhaal nog moest doen.
Een heerlijk gebakje had hij meegenomen voor bij de thee.





Nauwelijks hadden we dat op en hij had al een stoel onder handen, die hij ging repareren




Het aluminium basiswerk dat uit elkaar lag heeft ie met ijzerdraad weer stevig aan elkaar weten te krijgen. De mat zelf scheurde meteen verder toen hij er een draadje doorheen gevlochten had, waarna het met touwen wel goed ging. In ieder geval heeft hij er al comfortabel op gezeten tijdens het eten.

De fietstocht naar huis verliep goed vandaag. De Col van Mezilhac was al bijna bereikt gisteravond. Ik was blij dat ik lekker koel kon slapen, maar ik had het zelfs een beetje koud.



Toen ik er was zag ik dat hij 1119 meter hoog is, iets mintdan de 1200 die ik gisteren schatte.

De afdaling ging vlot zoals verwacht, maar ik zag nog wel een mooi plaatje van een kalf dat bij zijn moeder aan het drinken was. Helaas was dat tafereel voorbij toen ik mijn fototoestel in de aanslag had, maar dit is ook nog wel leuk.





In Le Cheylard deed ik wat boodschappen en daarna had ik het nog wel even moeilijk af en toe bij de beklimmingen.


Vele gele toortsen staan er op deze route.


De planten stonden er na een week afwezigheid redelijk bij . De grote pompoenplanten waren wel heel erg laveloos en het duurde lang voordat ze wat bijkwamen.
Maar alles heeft nu weer flink water gehad en Bert en ik eten.
Bert houdt ervan om wat te klussen en nu ik hier erover schrijf denk ik er weer aan: Heel belangrijk is dat hij een goede zaagbok timmert.
Ook gaan we wat mensen ontmoeten die ik hier ken.
Nou, het is bijna donker en tijd om op te houden en te kijken of Bert nog op is. Maar waarschijnlijk zien we elkaar morgenochtend weer.


Uitdrukking van de dag (Frans)




Ne pas être dans son assiette.



Niet goed in je vel zitten.


In het Frans zeggen ze letterlijk dat iemand niet in zijn bord is om uit te drukken dat hij niet goed in zijn vel zit.

Een prettige avond en een goede nacht wens ik u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten