woensdag 26 juli 2023

Ben vandaag een getekend mens. Markt beantwoordt aan verwachting. Schokkend nieuws van vriend Jacob.

 Goedenavond.  Bonsoir.
De markt in Villeneuve de Berg beantwoordde helemaal aan mijn verwachting. Het was er uiterst gezellig en ik paste helemaal in dat sfeertje.
In mijn verhaal gisteren vertelde ik dat er de laatste keer dat ik er speelde een portrettekenaar was die mij al spelend tekende. Zelfs dit herhaalde zich. Nu was het een vrouw, die eerst kwam voorbij gelopen toen ik speelde en even later op haar schreden terugkeerde. Het was duidelijk dat zij kwam om te tekenen. Ze nam een bescheiden plekje in schuin tegenover me en ik voelde me aanvankelijk bezwaard dat ik een veel ruimere comfortabele plek had mooi in de schaduw. Later werd ik gerustgesteld toen het erop leek dat ze mij ging tekenen, zeker toen ze met haar iPad allerlei foto's van mij kwam maken. 
Dat geschiedde inderdaad. Toen ik tegen het eind van de markt weer langs kwam, na twee andere plekken ingenomen te hebben, zag ik dat ze juist bezig was mij te tekenen, aan de hand van een foto op haar iPhone.





Ze had eerder nog niet veel tijd gehad, en was pas net begonnen, vertelde ze. Ik mocht haar een kopje koffie aanbieden.
Op haar ezel zag ik staan dat portretten vijf euro kostten en ik wist niet wat nu de bedoeling was van deze uitvoering van een ongevraagde opdracht. Natuurlijk had ik er dat bedrag wel voor over. Ze wilde het me schenken, zei ze later, toen ze klaar was,  maar ik begreep uit haar houding dat ze het portret liever zelf wilde houden. Nou, dat vond ik een veel fijnere gedachte. Ik ben niet zo goed in conserveren van spullen en had bovendien al heel wat foto's gemaakt van het tekenproces. Hier is bijvoorbeeld het uiteindelijke resultaat:



Het resultaat in handen van de artieste.

Voor haar is het fijn dat ze de tekening houdt, want ze wil deze tekening bij volgende gelegenheden op haar tafeltje zetten als aansporing voor het publiek om zich ook te laten portretteren, vooral omdat mijn kop geen doorsneeportret is.
Ondertussen heb ik ook een filmpje van haar schilderkunst gemaakt en dat komt natuurlijk vanavond op de status van Whatsapp.
Ze had ook nog met haar iPad een foto gemaakt van dit schattige tafereel.




Deze kinderen hebben bijna alle tijd dat ik hier stond, bijna drie kwartier, bij mij gezeten. Hun ouders zijn van het café tegenover.
Behalve van hen had ik van het marktpubliek ook heel veel belangstelling.

Toen ik rond één uur naar mijn fiets liep stond hij er niet. Oh schrikken. Gelukkig was de schrik van korte duur want op een iets andere plaats stond ie wel. Blijkbaar had iemand gevonden dat hij niet mocht staan op de plek waar ik hem neergezet had. Maar goed dat ik hem dit keer niet op slot had gezet, want anders weet je niet wat je krijgt als ze met die fiets moeten gaan slepen.

De markt van morgen is in de bekende plaats Vallon Pont d'Arc, op 23 kilometer afstand van Villeneuve de Berg. Het is grotendeels een afdaling parallel aan het riviertje de Ibie. Ik moet daar nog tien van. Wilde niet te dicht bij de stad komen uit angst dat er dan niet meer genoeg natuur is om te kamperen. Een prachtplek heb ik wel, maar er blijkt vrijwel geen verbinding te zijn met zendmasten. Dus ben ik zonder bagage weer op de fiets gestapt op zoek naar beter, en dat heb ik vrij snel gevonden.
Zoals ik eerder al schreef is de verwachting van die markt dat er veel spanning heerst. Hij wordt gehouden op een groot plein iets buiten de plaats en het is er ontiegelijk druk, zowel met marktmensen als met publiek. Of ze daar allemaal zo aardig voor me zullen zijn dan vandaag waag ik te betwijfelen, maar ik wil het toch weer eens meemaken.

Vanmorgen zat er een sprinkhaan op mijn fiets. Het had ook een krekel kunnen zijn, maar een vriend heeft het uitgezocht.



Gisteravond kreeg ik bericht dat hondje Dex is doodgereden. Dex is trouwe maat van vriend Jacob. Ze trokken altijd en overal met elkaar op. Het deed me wat toen ik het las. Het is voor Jacob heel erg.
Jacob, nogmaals veel sterkte gewenst als je dit leest.



Uitdrukking van de dag.( Spaans)



Een waarheid als een koe.



Una verdad como un templo.


In het Spaans is het een tempel waar de waarheid mee wordt vergeleken, bij ons is het een koe.

Tot slot nog even een plaatje ter oriëntering om te zien waar een en ander zich afspeelt.





Morgen dus Vallon Pont d'Arc, voor vrijdag staat Ruoms op het programma. Van het fietsen zal ik dus niet moe worden.

Eet smakelijk 


B o n    A p é t i t . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten