dinsdag 4 juli 2023

Naar Lamastre voor boodschappen en accordeon spelen. Terugweg moeizaam vanwege hitte en zon.

 Goedenavond.
Vandaag was de terugweg vanaf Lamastre moeizamer dan de vorige afleveringen. Waarschijnlijk omdat het nu warm was en de zon uitbundig scheen midden op de dag.
Wim was  weer trouw aanwezig op de markt.





Ik besloot hem te verrassen en onverwachts mijn gezicht te laten zien.




Hij was bezig zijn sieradenvoorraad te ordenen.



Op de status van Whatsapp is een filmpje te zien. Eigenlijk wilde ik een opname maken van de gitarist die vaak bij het fonteintje zit te spelen, maar die was er nu niet, maar wel was er een manifestatie van de gendarmerie, de Rijkspolitie. Er lagen foldertjes op tafel, waar ik niet naar keek want ik ben tegenover hen gaan staan spelen.






Even later kwam toch de gitarist. Hij vroeg mij eerst netjes of hij daar kon staan bij het fonteintje. Ik had net mijn eerste deel van het optreden erop zitten dus dat vond ik geen probleem. Hij is gewoon naast de agenten gaan staan, en die waren later weer weg. Toen ging ik eerst boodschappen doen om later op een andere plek nog een half uur te spelen. Helaas zag ik hem niet meer in actie.
De terugweg met volle bepakking in de hete zon was dus heel vermoeiend, maar thuis trof ik een opgeruimde en uitgeruste Hans. Door thuis het rustig aan te hebben gedaan was hij hersteld van de vermoeienissen van gisteren. Zijn ervaring was ook dat juist die lichamelijke inspanning zijn geest hadden verfrist, wat bleek uit het feit dat hij vlotter las uit zijn boek dan eerder. Het Kapitaal van Marx, dat hij ter hand heeft genomen lijkt me bepaald geen gemakkelijke kost.


Hans heeft daar helemaal in die hoek zijn leesplek gecreëerd. Vorige week was dit hele terras nog onbegaanbaar,totdat Bruno met de bosmaaier aan het werk gegaan is.


Vanmiddag was de zon weg op het houten terras aan de oostkant van de bungalow. Daar heb ik een dutje gedaan. Hans volgde mijn voorbeeld en legde na het avondeten ook nog even zijn hoofd op de planken.




En ondertussen is de zon alweer wat lager op mijn blogplek, maar nog niet zo laag als gisteren toen ik klaar was.





Vandaag hebben we een Frans- Nederlandse uitdrukking. 


Uitdrukking van de dag.



Zwijgen als het graf.


Rester muet comme une tombe.


De Franse uitdrukking is ongeveer identiek aan de Nederlandse versie.




Welterusten voor straks.


B o n n e   N u i t .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten