woensdag 5 juli 2023

Vlinders aangetrokken door mijn creaties.

 Goedenavond.
Het was vandaag een komen en gaan van vlinders in de hut. De deur van het chalet staat de hele dag wagenwijd open. Ze hebben allemaal de neiging om even binnen te wippen ( en er vervolgens niet meer uit te kunnen zonder mijn hulp).
Interessant vond ik dat er eentje zich bijzonder aangetrokken voelde door mijn uit triplex gecreëerde soortgenoten.




Lange tijd bleef hij contact maken met het door mij gemaakte exemplaar.
Ik had alle tijd om verschillende filmpjes ervan te maken, waarvan er eentje op de status van Whatsapp komt zometeen.

Het was vandaag een niet al te warme dag. Hans heeft een paar wandelingen gemaakt, onder andere naar Lamastre, waarvan hij terug kwam met een zakje aardappelen en een pak lekkere koeken. Zelf heb ik wat geschilderd en hout in het tuinhuisje gebracht voor de komende winter.
Samen hebben we veel leut bij tijd en wijle en daar pasten mijn vers geschilderde letters mooi bij.

Rood en geel waren de kleuren die mij aantrokken vanmiddag.



De letters E, U, en T kregen meteen een plaatsje toen Hans het woord  l e u t  liet ontvallen.


Hans is bepaald niet het type mens dat achter de geraniums gaat zitten, maar vanmorgen zat hij er toch wel achter.


Hans zit achter de geraniums.

Hij is ondernemend en politiek geëngageerd. Afgelopen winter is hij naar Colombia geweest en heeft daar een congres bezocht. Hij spreekt vloeiend Spaans en andere talen en schrijft en vertaalt ook boeken. Vandaag hadden we het onder andere over het woord vlinder en wat ze daar in het Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Engels tegen zeggen. Dit brengt me op het woord van vandaag.


Woord van de dag.



Vlinder

Papillon (Frans)

Schmetterling (Duits)

Farfalla (Italiaans)

Mariposa (Spaans)

Butterfly (Engels)


Allemaal mooie woorden die het ongrijpbare wezen van de vlinder doen voelen als je ze uitspreekt.

Morgen is er markt in Vernoux, wat een uur fietsen heen en een uur fietsen terug inhoudt. Omdat het juli is en het toeristenseizoen nu begonnen is, is de markt druk genoeg dat het interessant voor mij is om daar te spelen.
Gisteren in Lamastre waren er een paar grappige momenten. Tijdens de pauze van mijn optreden was ik naar de supermarkt gefietst voor boodschappen en had daarbij mijn bonte hoed verwisseld voor mijn blauwe pet. Toen ik later weer verder ging met spelen vroeg een mij sympathieke vrouw me waarom ik die hoed niet op had..... Oh God, ik had helemaal niet in de gaten dat ik die domme pet op mijn kop had. Vandaar dat er tot dan toe niet zoveel euros in de koffer terecht waren gekomen.


De hoed en de pet, een wereld van verschil. Iedereen is het er over eens dat de hoed prima bij mijn trui past qua kleuren.

Toen ik gisteren naar huis wilde fietsen merkte ik net op tijd dat er op de voorfietstas twee potjes jam lagen. Eentje was bijna eruit gerold. Wie deze lieve gever geweest is weet ik niet, maar waarschijnlijk wel een Franse, gezien de Franse woorden op de potjes.






Zometeen thuis is het weer tijd voor een joghurtje met die lekkere jam erin vermengd.
Een fijne avond is mijn wens.



B o n n e  S o i r é e .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten