dinsdag 18 juli 2023

Daar gaat ze.......zoals de kolibrievlinder vanmorgen op Les Costilles. Mijn accordeon bijna het ravijn in gedonderd.

Goedenavond, bonsoir.
Zojuist hoor ik dat ze is overleden, de moeder van Stefanie, een dierbare vriendin.
En dat terwijl ik wou schijven over die mooie kolibrievlinder, die vanmorgen op mijn planten zich uitleefde. Hup, daar ging ze, van de ene petunia op de andere, dan op een geranium, dan op een andere geranium en zo het hele rijtje af en toen weer terug.
Het maakte mijn dag al goed dit tafereel te kunnen zien en er een filmpje van te kunnen maken dat straks op de status van Whatsapp komt.





We moeten de dood ook maar opvatten als een soort bevrijding. Mijn eerste gevoelsreactie toen ik het las was: oh wat erg. Maar al heel gauw daarna kwam het gevoel van blijheid over me heen, dat ze bevrijd is van haar aardse last en nu een klein beetje op die vlinder lijkt die dartel tussen twee werelden vliegt. Even op haar vleugels te mogen zitten is mijn wens voor Stefanie, maar ook dat ze de kracht krijgt om alles goed af te handelen.

De markt van Lamastre was geslaagd wat mij betreft. Ik was gemotiveerd om er iets van te maken en had me ingesteld alsof het een markt was die ik niet kende door bijvoorbeeld op een plek te gaan spelen die nieuw voor me was. Daardoor leuk contact met de bakker tegenover me, die zijn brood stond te verkopen met een fijne open uitdrukking in zijn gezicht. Het was wel warm, maar omdat ik geïnspireerd was kon ik de hitte redelijk verdragen.
Hoewel ik de poppetjes( kindertjes en volwassenen) niet aan het dansen kreeg zoals de voorgaande keren was er toch genoeg wisselwerking, wat me een goed gevoel gaf.

Het had trouwens weinig gescheeld of mijn accordeon had een flinke deuk opgelopen.
Op weg naar Lamastre kreeg ik een lekke band. Waar de fiets op zijn kop ging waren geen bomen als steun, dus gebruikte ik daarvoor de accordeon. Echter, de fiets bleek te zwaar en tot mijn ontzetting zag ik de accordeon de helling af 
donderen. Gelukkig werd hij na drie buitelingen geremd door wat takken en kon ik hem na de reparatie weer heelhuids naar boven halen.



Op het randje tegen de fiets had ik de accordeon gezet. De fiets bleef staan, de accordeon rolde het ravijn in.

Het apparaat had niks geleden en produceerde weer het vertrouwde goede geluid.

De terugweg verliep ook prima vandaag en thuis heb ik van een rustige middag genoten in het lommer van de hoge bomen.
Over bomen gesproken, de kastanjeboom hier op de blogplek heeft al vruchtjes.




Als ik naar de bijna ondergegane zon kijk zie ik vandaag geen wolken in de buurt, maar ik zal toch een foto maken.



Dag zon, dank voor je warmte en licht voor vandaag.


Uitdrukking van de dag (Duits)



Sich vom Acker machen.



Er vandoor gaan.


Letterlijk staat er: De akker verlaten. Deze uitdrukking komt voort uit het feit dat boeren vanaf de Middeleeuwen hun akker verlieten om in de stad meer vrijheid te hebben.

Goede reis in dromenland is mijn wens


B o n n e    r ê v e s  .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten