donderdag 20 juli 2023

Mocht mijn bijdrage weer leveren aan de feestelijke stemming in Vernoux. Wim heel gelukkig dat hij weer zoveel voor de mensen heeft kunnen betekenen.

 Goedenavond.
Alletwee waren we blij Wim en ik na afloop van de markt.  Beiden hadden we een steentje bij mogen dragen in het iets betekenen voor mensen. Voor Wim was dat ook in de letterlijke betekenis vanwege de edelstenen die onder andere handelswaar van hem zijn.




Bij mij gingen zowel het fietsen van en naar de markt als het optreden goed. Er kwam al een euro in de koffer toen ik die nog aan het uitpakken was. Natuurlijk kennen veel mensen mij daar onderhand wel, maar omgekeerd is dat niet het geval.
Wel kende ik de pianist die twee weken geleden hier ook al speelde ter inwijding van een tentoonstelling. Toen hij mij zag spelen stelde hij voor samen maar eens wat uit te voeren, waar ik gelukkig niet zo serieus op in hoefde te gaan, want dat is niks voor mij. Wel inspireerde de ontmoeting me om Für Elise even uit de kast te halen. Toen het elf uur was en de inwijding moest beginnen maakte ik plaats voor hem.


Zijn optreden komt vandaag op de status van Whatsapp.
Op dat filmpje komt ook het meisje voor dat daar zo schattig op de foto hieronder staat.



Er was ook nog een echt professionele artiest bezig toen ik na de markt wegreed uit Vernoux. Hij vermaakte de gasten van een restaurant en mij ook. Ik ging op gepaste afstand staan te filmen.





Het nummer dat hij hier zong was mij niet bekend maar ging wel over de Ardèche.
Maar hierna zong hij La Bohème van Charles Aznavour. Helaas bleek mijn vermeende opname niet opgenomen, merkte ik tot mijn ontsteltenis toen ik naderhand op mijn smartphone keek. 
Dit restaurant is op het einde van Vernoux. In het centrum was het inmiddels weer heel rustig, de marktlieden waren weg. Het was kwart voor twee. Dat het zo laat werd kwam ook omdat Wim en ik nog koffie gingen drinken. Wim was zoals vaak heel laat nog bezig. Door de lege straat lopend, die de hele ochtend zo gezellig druk was ben ik even stil blijven staan bij een mooie muurschildering.

Je zou haast zeggen dat het echt is.


Het was vandaag een mooie dag, ook wat het weer betreft. De warmte was gematigd, de noordelijke wind zorgde ervoor dat het niet benauwd was. Onder andere daardoor kwam ik vrij moeiteloos de beklimming naar de Col de Montreynault te boven, waar ik een uurtje ben gaan zitten met de luxe van een goed bereik voor mijn smartphone.





En nu op de blogplek nadert de zon de horizon weer en ga ik u een goede nachtrust toewensen. Maar eerst nog een uitdrukking in het Spaans.



Uitdrukking van de dag.



Het rustig aan doen.


Tomárselo con calma



Letterlijk betekent het: Iets met rust tot zich nemen.



B o n n e    N u i t .









Geen opmerkingen:

Een reactie posten