maandag 17 juli 2023

Een dag om bij te komen, net als mijn planten.

 Goedenavond, bonsoir.
Zoals de bedoeling was heb ik het vandaag rustig aan gedaan. Tussen de bedrijven door heb ik een paar dutjes gedaan in een luie stoel.
Mijn planten, die ik gisteravond water gegeven had na drie dagen droogte stonden er weer goed bij,maar hadden niet veel geleden. Behalve de tomatenplant die in een pot staat, die zag er gisteren troosteloos uit. Maar met hem is het nu ook weer redelijk gesteld.
Zoals elke avond levert de westelijke horizon weer een prachtig plaatje op hier op de blogplek.






Thuis zag ik tot mijn verbazing een gele roos in het struikgewas staan. Helaas komt zij er op de foto niet zo mooi uit als in werkelijkheid.




Een laken zat al drie dagen lang in een wasteil in een sopje. Deze heb ik vanmiddag gespoeld met heet water van zeker zeventig graden. De warme zon op een zwarte slang was daar debet aan. Na nog twee spoelbeurten kon het laken aan de lijn.


Is nu zo goed als droog en ruikt weer heerlijk fris.



Morgen dinsdag is er markt in Lamastre, waar het waarschijnlijk heel warm zal zijn. Maar ik denk dat ik toch ga. Wim zal er niet zijn. Zijn vaste telefoon is kapot en morgenochtend komen ze hem maken. 

Op de status van Whatsapp komt vanavond een filmpje waar ik zelf sta te spelen op een col. Dat was afgelopen vrijdag.......M a a r......Het heden achterhaalt het verleden. Toen ik klaar was met de vorige zin viel mijn oog op het achterwiel van mijn fiets waar een zwarte kever zich moeizaam voort aan het bewegen was op de gladde velg.





Ik heb er meteen een filmpje van gemaakt en dat krijgt nu de voorkeur om op de status van Whatsapp te worden gezet. Voorrang voor het actuele. De kever maakt alleen geen muziek zoals ik, maar zo'n beestje op de velg van een fietswiel komt minder vaak voor dan een accordeonist op een bergtop.

Uitdrukking van de dag (Duits)




Ledigheid is des duivels oorkussen.



Müssiggang ist aller Laster Anfang.


Letterlijk staat er dat ledigheid het begin is van alle ellende.


Een prettige avond is gewenst.


B o n n e   S o i r é e .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten