zondag 2 juli 2023

Een geheime vuurplek onthuld.

 Weinig mensen weten het en ik was het ook bijna vergeten. Ik heb nog een verborgen vuurplek.
Er moest nodig een grote hoeveelheid gebruikt toiletpapier opgestookt worden, maar ik zei tegen Hans, we doen het nu maar niet want op de gebruikelijke vuurplaats is het allemaal veel te nat.
Toen bedacht ik ineens dat er ook gestookt kan worden in de oude wasketel, die ik ooit tot  tafel gemaakt heb door er een verkeersbord op te leggen, dat ik vervolgens weer schilderde.


Het tafelblad werd er afgehaald en er kwam  een  p r a c h t i g  vuurtje.



Het toiletpapier was de aanleiding.



Het kampvuur brandde terwijl wij aten, maar wel niet aan de gebruikelijke tafel.

Een filmpje, dat ik gemaakt heb staat op de status van Whatsapp. Morgen komt er een mooi filmpje dat Hans gemaakt heeft.

We zijn vandaag een beetje aan het hout zagen geweest. 


Een beetje orde scheppen in alle gevallen en afgezaagde takken is nodig.


Ondertussen kan ik het niet nalaten vol bewondering te kijken naar de drie pompoenplanten die ongeveer de hele tuin bestrijken.

Van bovenaf bezien.


Terwijl Hans vanmiddag ging fietsen heb ik de keuken opgeruimd en de afwas gedaan.
En ondertussen zitten bedenken dat ik morgen misschien naar Saint-Agrève ga, waar de eerste grote markt van de zomermaanden juli en augustus gehouden wordt. Het is weliswaar een heel end fietsen en veel klimmen, maar de laatste beklimmingen van Lamastre naar huis gingen erg soepeltjes, dus mijn spieren zijn goed getraind. Daarom moet ik van deze goede conditie gebruik maken, is mijn afweging.
Ik laat het afhangen van mijn fitheid morgenochtend bij het ontwaken, en moet dan om zeven uur al wegfietsen voor het goeie. Heel erg druk zal het deze eerste grote markt van het seizoen nog niet zijn daarginds. Bovendien klinkt mijn muziek vaak niet goed in mijn eigen oren, zoals gisteren in Lamastre ook weer. Het kwam wel goed over op het publiek, en daar doe ik het ook voor.
Vanavond hoef ik me niet te haasten om voor de bui snel deze blogplek te verlaten, dus heb rustig de tijd om even af te dwalen naar Spanje.




Dit is de provincie Leon in het noordwesten van Spanje, die ook weer verdeeld is in kleine gebiedjes. Een daarvan heet Babia Luna. Luna betekent maan. Nu is er een uitdrukking voor als iemand dromerig is, dan zit hij in Babia.



Uitdrukking van de dag.



Estás en Babia?


Ben jij in Babia?


Nog even, en dan ga ik echt naar
dromenland. Want wil ik mijn plan uitvoeren dan moet ik om zes uur al uit mijn bed. Of misschien half zeven, maar in ieder geval vroeg.
Voor straks wens ik u ook goede dromen.



B o n n e s   R ê v e s .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten