maandag 3 juli 2023

Samen met Hans naar Saint-Agrève geklommen.

 Goedenavond.
Toen ik vanmorgen rond zes uur beneden was had Hans de tafel al gedekt en had de thee klaar.
Het was een verrassing dat hij zei dat hij ook naar Saint-Agrève zou fietsen, wat ik een dapper plan vond voor iemand die deze afstanden en dat klimmen niet zo gewend is als ik. Maar hij heeft het volbracht, de klim van 350 naar 1050 meter over een afstand van 28 kilometer. We hadden wel beide ons eigen tempo.
Ongeveer halverwege de beklimming deed ik een sanitaire stop, waarna spoedig Hans in het vizier kwam.





Heel lang is Hans uiteindelijk niet gebleven in Saint-Agrève. Hij had al vrij snel de terugweg aanvaard, die ook nog pittig is vanwege het laatste stuk, de beklimming vanaf Lamastre naar Les Costilles.
Ondertussen heb ik aardig kunnen spelen daar en ook enkele bekenden weer teruggezien. Onder andere was ik blij met de ontmoeting van de ex-eigenaar van een café-restaurant. Hij heeft zijn  zaak drie jaar geleden moeten sluiten vanwege Covid en ziektes van zowel hemzelf als zijn vrouw. Al die andere vijfentwintig jaren dat ik in de zomer in Saint-Agrève speel ging ik bij hem koffie drinken.
Het meest wonderlijke was dat we elkaar een jaar of tien geleden toevallig tegenkwamen in Lourdes. Daar zinspeelde hij vandaag ook weer op. Wel zag hij er slecht en moe en ziekelijk uit. Tja, een leven van hard werken achter de rug en omgang met heel veel mensen. Ook voor hem sluit de deur een keer.
Na en tijdens het spelen was er tijd voor een terrasje. Er zaten nog niet zoveel mensen rond de tafeltjes, maar mussen vonden er toch wel genoeg kruimels.







Zelf verorberde ik een stuk quiche, waardoor ik wel weer genoeg in mijn buik had voor de terugweg.



Zojuist een tijdje bezig geweest om een gisteren door Hans gemaakt filmpje op de status van Whatsapp te krijgen. Lezeres Ellen heeft me erbij geholpen. De smartphone doet soms wel eens niet wat ie hoort te doen en dan moet je een beetje listig zijn.

Ik heb weer iets in het Spaans vandaag.


Uitdrukking van de dag




Llevarse como perro y gatto.



Leven als kat en hond.


Hetzelfde dus als de Nederlandse versie, behalve dat eerst de hond genoemd wordt en dan de kat.
Perro is hond. Gatto is kat.
Llevarse  is met elkaar omgaan.


Welterusten allemaal.


B o n n e   N u i t .



Geen opmerkingen:

Een reactie posten