donderdag 27 juli 2023

Markt in Vallon Pont d'Arc heel groot en toch ontspannen. Kamperen aan de rivier de Ardèche.

 Goedemiddag.
Het is pas vijf uur en ik heb al lang een kampeerplek. Aan de oever van de rivier de Ardèche dit keer met uitzicht op de vele kajakvaarders.







Ver hoefde ik vandaag niet te fietsen om in de buurt te komen van de marktplaats van morgen, Ruoms. Vallon Pont d'Arc en Ruoms liggen maar acht kilometer uit elkaar.
Waar ik bang voor was kwam niet uit. Op de hele grote markt werd mij niks in de weg gelegd.
Zoals ik verwend ben werd ik bij het uitpakken van de koffer al hartelijk begroet, dit keer door de verhuurster van kajaks wier bureau gevestigd was tegenover mij. Wel stond ik iets teveel in de ochtendzon, maar dat was mijn eigen keus.
De gevreesde politiemacht bleef ook uit. Slechts één keer kwamen er drie ordebewakers voorbij. Ik werd zelfs vriendelijk begroet.
Anders dan vroeger was de markt nu niet op een heel groot plein aan de rand van de plaats, maar merendeels in de gezellige straatjes van Vallon Pont d'Arc. Veel beter zo. Het was wel bijzonder druk en er waren weinig straatjes in het centrum waar geen kraampjes stonden.
Alles verliep naar wens behalve één foutje. Op een van mijn speelplekken bleef ik te lang staan. Ik let altijd heel goed op de gelaatsuitdrukkingen van de omringende marktmensen en zag er geen ergernis op, tot een man van de worsten tegenover me naar me toe kwam en zei dat hij het geluid niet meer kon verdragen. Toen ben ik natuurlijk meteen opgehouden, maar kreeg bij het weggaan toch een worst aangeboden.

Andere muzikanten heb ik niet gezien, maar er was wel een clown die ballonnen verkocht.


We begroetten elkaar.


En nu maar kijken hoe ik het hier voor elkaar krijg om vuur te maken om op te koken. Hier in het hoge malse gras is dat niet zo aanlokkelijk. Vooral omdat er ook nog mensen, badgasten, langs moeten.




Op de status van Whatsapp komen straks de kajakvaarders in beeld die hier voor mijn neus langskomen.



Uitdrukking van de dag.(Frans)



Manger à la fortune du pot.



Eten wat de pot schaft.


Letterlijk staat er in het Frans: Eten naar de rijkdom van de pot.

Bij mij is dat vandaag: bloemkool, aardappelen, eieren en wat tomaten. Ik kreeg namelijk een bakje minitomaten van de groentevrouw waar ik op het laatst naast stond.
Een smakelijk eten is mijn wens.



B o n    A p é t i t .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten