zondag 23 juli 2023

Onweerverwachting en tourneeplan gaan niet samen. Rommelmarkt Lamastre was heel gezellig vanmorgen.

 Goedenavond.
Het is wikken en wegen. Zal morgen het onweer de markt van Saint-Agrève verpesten? De kans is groot, als ik de weersverwachting bekijk, dat de buien vooral in de middag gaan vallen. Dus zal ik morgen de zware klim naar boven ondernemen? En dan is het ook nog de vraag: Zal ik kampeerspullen meenemen om aansluitend dinsdag een andere markt op de hoogvlakte te doen. Die dag is het in ieder geval waarschijnlijk weer droog. Vandaag had ik eigenlijk de kampeeruitrusting al mee willen nemen naar Lamastre, waar een grote rommelmarkt was. Daarna doorfietsen was mijn oorspronkelijke plan.
Maar vanwege de weersonzekerheid ben ik vanmorgen zonder aanvullende bagage naar beneden gereden. Ik had in ieder geval zin in deze rommelmarkt en dat werd beloond.
Ik stond er heel gemotiveerd te spelen en had de zaak goed onder controle. Mijn doel, een bijdrage te leveren aan een gezellige bijeenkomst kon ik waarmaken. Ook vandaag weer enkele dansende kinderen.
Ook waren er heel wat mensen die ik te spreken kreeg. Kleine Rafaël was er bijvoorbeeld, evenals zijn moeder. Zoals elk jaar op deze rommelmarkt was er het stel dat daar onder andere oude 78toerenplaten verkoopt plus grammofoons die je met de hand moet bedienen. Ooit had ik van hen zo'n apparaat gekocht, maar bij een diefstal een aantal jaren geleden is die uit mijn huis verdwenen. Ze stonden nu met hun stand in de buurt van waar ik begon te spelen. De vrouw kwam meteen op me af, toen ze me hoorde en vroeg of ik Bella Ciao weer voor haar wilde spelen. Daar had ik haar al vaker mee verblijd. 
Ook de fotograaf van de krant was er weer en stond een hele tijd bij me stil. Benieuwd of ik donderdag weer in het weekblad van de Ardèche sta, zoals in het voorjaar met de jaarmarkt van Lamastre.
Het maakte dat ik toch ook weer veel zin heb om morgen me te baden in de heel andere maar ook specifieke sfeer van Saint-Agrève.
In ieder geval vroeg naar bed straks en morgen bij het opstaan beslis ik wat er gaat gebeuren: Weg met al mijn kampeerspullen, weg met alleen de accordeon of helemaal niet weg.
De planten in de tuin en in de potten hebben weer flink water gehad. Omdat het flink is gaan waaien als voorbode voor het veranderende weer, droogt de grond nu extra snel uit na een dag van volle zon. De hoeveelheid die uit de lucht zal vallen kan variëren tussen nul en veel, dus daar kun je niet helemaal op bouwen.
Zonnebloemen ........daar had ik in het voorjaar niet aan gedacht om die ook te planten, maar op weg naar huis vanmiddag heb ik er veel gezien in de tuin van iemand.





Zelf heb ik vanmiddag weer wat rijpe tomaten van de struiken gehaald.




Het gaat me dit jaar niet om de oogst. Het is mooi om mee te maken dat er weer leven in de tuin is.
Misschien zou ik prei kunnen planten. Daar is het nu de tijd voor.
Gisteren op de markt van Le Chambon sur Lignon werden er veel te koop aangeboden.



Uitdrukking van de dag (Spaans)



No ver ni gota.

Letterlijk: 
Geen druppel zien.

Bij ons:


Geen steek zien.



Een goede nacht met mooie dromen is mijn wens.



B o n n e   N u i t .

B o n n e s   R ê v e s .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten